Οι εταιρίες γυρνούν την πλάτη στην έκθεση της Γενεύης

Σχετικά άρθρα

Πριν από μια δεκαετία οι εκθέσεις αυτοκινήτου συνέχιζαν να αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όσο και για το κοινό, αφού εκεί παρουσιαζόταν δεκάδες νέα μοντέλα, αλλά ο κόσμος πλέον έχει αλλάξει και αρκετοί είναι εκείνοι που δεν βρίσκουν λόγο ύπαρξης των εκθέσεων, μιας και οι παρουσιάσεις γίνονται online και ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δει τα νέα αυτοκίνητα από όπου και αν βρίσκεται, μέσω από την οθόνη του κινητού, του υπολογιστή ή του tablet του.

Κάθε χρόνο η πορεία των εκθέσεων είναι πτωτική και η έκθεση της Γενεύης, η κάποτε μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου του κόσμου, επιστρέφει μετά από 5 χρόνια, αλλά δεν θα έχει την λάμψη του παρελθόντος.

Ήδη η Audi, η BMW, η Mercedes και η Volkswagen έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους και δεν θα διαθέτουν περίπτερα στην έκθεση που θα ανοίξει τις πύλες της στις 26 Φεβρουαρίου του 2024 και θα κλείσει στις 3 Μαρτίου.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό περίπτερο να μην έχουν ούτε η Skoda, η Cupra και η Porsche, όπως και όλες οι μάρκες της Stellantis. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν πως το κόστος συμμετοχής σε μια έκθεση, που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, δεν αξίζει και προτιμούν να επενδύσουν τα χρήματα αυτά σε άλλου είδους παρουσιάσεις, όπως online και video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε εκδηλώσεις όπως το Goodwood και το Pebble Beach.

Αυτό σημαίνει πως από την έκθεση της Γενεύης θα απουσιάζουν σχεδόν όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη, εκτός από τις Renault και Dacia που έχουν ανακοινώσει πως θα δώσουν το παρόν, με τους διοργανωτές της έκθεσης να προσπαθούν να δελεάσουν κινέζους κατασκευαστές να παραβρεθούν σε αυτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...