Η one-off Ferrari SP-8 κόστισε 8 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Μέσα στην εβδομάδα η Ferrari μας έδειξε ένα ακόμη one-off μοντέλο της, το SP-8. Πρόκειται για μια ειδική παραγγελία ενός πλούσιου πελάτη της από την Ταϊβάν. Βασίζεται στην F8 Spider αλλά δεν διαθέτει οροφή και είναι βαμμένο σε συνδυασμό του ματ Argento Micalizzato χρώματος με carbon μέρη φινιρισμένα σε γυαλιστερό ιριδίζον Blu Scuro Stellato χρώμα.

Το αυτοκίνητο αυτό το Σαββατοκύριακο βρίσκεται στο Finali Mondiali στο Mugello και εκεί έγινε γνωστό το ποσό που έδωσε ο ιδιοκτήτης για να το προσθέσει στο γκαράζ του. Συγκεκριμένα αποχωρίστηκε 8 εκατ. ευρώ.

Το SP-8 είναι κάτι περισσότερο από μια F8 Spider χωρίς οροφή και με φανταχτερή διχρωμία, καθώς έχει νέους προβολείς και νέα πίσω φωτιστικά σώματα που θυμίζουν αυτά της Roma. Το παρμπρίζ και οι απολήξεις την εξάτμισης προέρχονται από την 296 GTB και οι ζάντες έχουν ρετρό σχεδίαση, ως μια μοντέρνα εκδοχή των ζαντών της F40. Είναι πεντάκτινες και είναι βαμμένες σε γκρι ματ χρώμα.

Νέα είναι και η μπροστινή μονοκόμματη αλουμινένια μάσκα, κατασκευασμένη από 3D εκτυπωτή. Η μάσκα περιλαμβάνει κάθετες λωρίδες με ρετρό γεύση, με τον ίδιο σχεδιασμό να βρίσκεται και στο κάλυμμα του κινητήρα, όπου υπάρχουν διαμήκεις λωρίδες, τιμώντας τον σχεδιασμό παλαιότερων μοντέλων της Ferrari, όπως η Testarossa.

Η Ferrari λέει ότι ξόδεψε πολύ χρόνο για να τελειοποιήσει το αμάξωμα μέσω προσομοιώσεων υπολογιστικής δυναμικής ρευστών (CFD) για να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο παραμένει άνετο και ήσυχο ακόμα και χωρίς οροφή.

Αν και αμέσως οικείο, το εσωτερικό φιλοξενεί μια μεγάλη αλλαγή αφού η ιταλική εταιρία τοποθέτησε έναν διαφορετικό επιλογέα ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο, που θυμίζει κάτι από το “χτένι” των παλιών χειροκίνητων μοντέλων της. Αντίστοιχη υλοποίηση συναντάμε και στην SF90 Stradale. Υπάρχουν Alcantara/δερμάτινες επενδύσεις σε μπλε και κίτρινο χρώμα, με τα πατάκια να είναι κατασκευασμένα από ύφασμα twill με ιριδίζον αποτέλεσμα.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον V8 3,9-λίτρων twin-turbo κινητήρα να παράγει 720 άλογα με 770 Nn ροπής. Αυτός συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...