Το GP του Λας Βέγκας μηνύθηκε εξαιτίας του φιάσκου που δημιουργήθηκε στις ελ. δοκιμές με την απομάκρυνση των θεατών

Σχετικά άρθρα

Ομαδική αγωγή για λογαριασμό 35.000 θεατών κατατέθηκε από την δικηγορική εταιρία Dimopoulos που συνεργάζεται με την JK Legal & Consulting, κατά του GP του Λας Βέγκας, εξαιτίας της ακύρωσης των πρώτων ελεύθερων δοκιμών.

Αυτά τα 35.000 άτομα είχαν αγοράσει εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές αλλά αυτές διήρκησαν μόλις 8 λεπτά, μιας και ένα χαλαρό καπάκι αποχέτευσης έφυγε από την θέση του, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο μονοθέσιο του Carlos Sainz.

Ακολούθησαν εργασίες 5,5 ωρών, ώστε τα συνεργεία να αφαιρέσουν και τα 30 καπάκια αποχέτευσης κατά μήκος της διαδρομής, γεμίζοντας τις τρύπες με άμμο και άσφαλτο.

Το FP2 διεξήχθη στις 2:30 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), 2,5 ώρες μετά τον προγραμματισμό, με άδειες τις κερκίδες, μετά την απομάκρυνση των θεατών, σε μια κίνηση που οι υπεύθυνοι είπαν ότι ήταν απαραίτητο μέτρο ασφαλείας.

Οι θεατές δεν έλαβαν επιστροφή χρημάτων, με τους υπεύθυνους του Grand Prix του Λας Βέγκας, να προσφέρουν μονάχα κουπόνια για το ηλεκτρονικό κατάστημα του αγώνα, αξίας 200 δολαρίων στους κατόχους εισιτηρίων μιας ημέρας, με τα κουπόνια αυτά να μην προσφέρθηκαν σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο και για τις τρεις ημέρες.

Η δικηγορική εταιρεία Dimopoulos και η JK Legal & Consulting δήλωσαν ότι κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά του Grand Prix της Formula 1 Las Vegas στο κρατικό δικαστήριο της Νεβάδα την Παρασκευή για λογαριασμό των ανθρώπων που αγόρασαν εισιτήρια για τις ελεύθερες δοκιμές.

Η μήνυση αφορά τους ιδιοκτήτες της Formula 1, την Liberty Media Corporation, όπως επίσης την DBA Formula One Heineken Silver Las Vegas Grand Prix και την TAB Contractors Inc.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα με αυτό (την αποζημίωση). Σαφώς αυτό (το κουπόνι των 200 δολαρίων) δεν είναι επαρκής επιστροφή χρημάτων.

Πολλοί οπαδοί πιθανότατα δεν το θέλουν καν αυτό, θέλουν τα χρήματά τους πίσω. Υπάρχουν επίσης περιφερειακά ζητήματα σχετικά με τους ανθρώπους που ήρθαν από άλλα μέρη και πλήρωσαν σημαντικά ποσά για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία,

είπε ο Steve Dimopoulos στο Reuters, ζητώντας αποζημίωση 30.000 δολαρίων ανά θεατή.

Σε κοινή δήλωση τους, ο CEO της GP Λας Βέγκας, Renee Wilm και ο CEO της F1 Stefano Domenicali είπαν:

Η απόφαση να απομακρύνουμε τους θεατές ελήφθη λόγω ανησυχίας για τη δημόσια ασφάλεια και επειδή οι άνθρωποι ασφαλείας που είχαν υπηρεσία θα έπρεπε να δουλέψουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός του ωραρίου εργασίας τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...