Τα ρεκόρ που σημείωσε φέτος ο Max Verstappen

Σχετικά άρθρα

Ο Max Verstappen και η Red Bull κυριάρχησαν φέτος, με τον Ολλανδό να κατακτά 19 νίκες στους 22 αγώνες, σπάζοντας μια σειρά από ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ η Red Bull κέρδισε τους 21 από τους 22 αγώνες.

Ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε φέτος να πετύχει τα ακόλουθα ρεκόρ:

  • Περισσότερες νίκες ανά σεζόν: 19 (από 22 αγώνες)
  • Καλύτερο ποσοστό νικών: 86,36%, σπάζοντας το ρεκόρ του Alberto Ascari που ίσχυε από το 1952
  • Οι περισσότερες συνεχόμενες νίκες: 10
  • Βάθρα: 21 (από 22)
  • Βαθμοί: 575 (από το μέγιστο των 620 – 92,7% των πιθανών βαθμών)
  • Γύροι που βρισκόταν στη 1η θέση: 1003 (από 1383)
  • Διαφορά πόντων από τον δεύτερο: 290 βαθμοί

Μιλώντας μετά τη νίκη του στο Άμπου Ντάμπι, ο Verstappen είπε:

Ήταν μια απίστευτη σεζόν, ήταν λίγο συναισθηματική στον τελευταίο γύρο σήμερα και αυτό γιατί ήταν η τελευταία φορά που κάθισα στο μονοθέσιο που μου έδωσε τόσα πολλά.

Φυσικά είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα τον τελευταίο αγώνα. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους στη Red Bull, ήταν μια απίστευτη χρονιά. Θα είναι δύσκολο να κάνουμε ξανά κάτι παρόμοιο, αλλά σίγουρα το απολαύσαμε φέτος.

Θα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε άλλη μια τέτοια σεζόν, ξέρουμε ότι πάντα θέλεις να κάνεις το καλύτερο, αλλά το να κάνεις το καλύτερο δεν σημαίνει πάντα πως θα παίρνεις νίκες σε αγώνες και θα κερδίζεις το πρωτάθλημα.

Δουλεύουμε σκληρά για την επόμενη χρονιά για να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Σίγουρα όλες οι άλλες ομάδες θέλουν να προσπαθήσουν να μας κερδίσουν την επόμενη χρονιά, αλλά είμαστε έτοιμοι για τη μάχη και παράλληλα θα απολαύσουμε και αυτή τη χρονιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...