Αυτή Lamborghini Revuelto χρειάστηκε 435 ώρες για να βαφτεί

Σχετικά άρθρα

Το 2023 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Lamborghini, μιας και φέτος η εταιρία “έκλεισε” τα 60 χρόνια ζωής και για να το γιορτάσει, στο περιθώριο του Art Basel Miami Beach 2023, παρουσίασε ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Πρόκειται για την Revuelto Opera Unica που έχει οραματιστεί χάρη στην καλλιτεχνική ιδέα και ανάπτυξη του Centro Stile, υπό τη διεύθυνση του Ad Personam τμήματος της Lamborghini.

Η μοναδική αυτή Revuelto είναι βαμμένη στο χέρι και συνολικά χρειάστηκαν 435 ώρες για να ολοκληρωθεί η βαφή της. Ένα διακριτικό λογότυπο 60ης επετείου είναι ορατό στο καπό του αυτοκινήτου, το εσωτερικό του οποίου χρειάστηκε επιπλέον 220 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Μηχανικά, η Revuelto συνδυάζει έναν 6.500 κ.εκ ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα που διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο V12 κινητήρας στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, εκεί όπου υπάρχει ο ένας ηλεκτροκινητήρας, ενώ στον μπροστά άξονα υπάρχουν δύο ακόμη ηλεκτροκινητήρες. Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 άλογα και ζυγίζει 18,5 κιλά. Οι μπροστά παράγουν 350 Nm ροπής και ο πίσω 150 Nm ροπής.

Συνολικά το plug-in υβριδικό σύστημα αποδίδει 1.015 άλογα, με το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να είναι τοποθετημένο εγκάρσια, με τον V12 κινητήρα να είναι τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος στο κεντρικό τούνελ για μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 3,8 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...