Η Porsche Taycan Turbo GT προπαραγωγής διέλυσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid Track Pack στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Porsche είχε βρεθεί στην πίστα του Nurburgring Nordschleife με τη δυνατότερη έκδοση της ανανεωμένης Taycan, και σήμερα μαθαίνουμε ότι η γερμανική εταιρία κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός ανάπτυξης της Porsche, Lars Kern, σταμάτησε τα χρονόμετρα του Nurburgring στη διαδρομή των 20,8 χλμ. σε 7 λεπτά και 07,55 δευτ. με μια Taycan Turbo GT προπαραγωγής.

Αυτός ο επίσημος χρόνος γύρου είναι 26 δευτερόλεπτα καλύτερο από ό,τι είχε σημειώσει η Taycan Turbo S Sport εξοπλισμένη με το performance πακέτο τον Αύγουστο του 2022.

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά των γύρων, η απόσταση μεταξύ της Taycan Turbo GT προπαραγωγής και της τρέχουσας Taycan Turbo S ήταν λίγο μεγαλύτερη από 1,3 χιλιόμετρα, αριθμός που δείχνει το άλμα στις επιδόσεις που επιτεύχθηκε. H Porsche ανέφερε ότι το on-board video θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαρτίου.

Η Taycan Turbo GT θα αποδίδει κοντά στα 1.000 άλογα, με την γερμανική εταιρία να “εξαϋλώνει” τον χρόνο του Tesla Model S Plaid Track Pack, που είχε πετύχει 7:25.231 το καλοκαίρι του 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...