Το Tesla Model S Plaid Track Pack πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring Nordschleife πήρε πίσω η Tesla, αφού κατάφερε να σημειώσει χρόνο 7:25.231 με το Model S Plaid Track Pack, χρόνος που είναι γρηγορότερος κατά 8,1 δευτερόλεπτα από το 7:33.350 που πέτυχε η Porsche Taycan Turbo S, η οποία κρατούσε και το ρεκόρ.

Το 2021 το Tesla Model S Plaid χωρίς το Track πακέτο είχε πετύχει χρόνο 7:35.579 και για να καταλάβεις το πόσο γρήγορο είναι το Model S Plaid Track Pack, είναι το ίδιο γρήγορο με την Ferrari Enzo που έχει σημειώσει στη γερμανική πίστα χρόνο 7:25.21.

Το Track Pack επιτρέπει στο Model S Plaid να πιάνει τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα και περιλαμβάνει νέο λογισμικό, σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 20″ με ελαστικά Goodyear Supercar 3R διαστάσεων 285/35 μπροστά και 305/30 πίσω.

Επίσης υπάρχουν carbon-καρβιδίου πυριτίου δίσκοι φρένων, με διάμετρο 410 x 40 χλστ. εμπρός και 410 x 32 χλστ. πίσω. Πριν πιάσεις το κομπιουτεράκι, τα 410 χλστ. αντιστοιχούν σε 16,1 ίντσες…για τους δίσκους!

Επιπλέον, στον εμπρός άξονα υπάρχουν εξαπίστονες σφυρήλατες δαγκάνες, με τις πίσω να είναι τετραπίστονες. Φυσικά, υπάρχουν τα κατάλληλα τακάκια υψηλών επιδόσεων, όπως επίσης και υγρό φρένων υψηλής απόδοσης, σταθερό και ασυμπίεστο σε όλες τις θερμοκρασίες.

Το Tesla Model S Plaid ζυγίζει 2.190 κιλά και έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά που αποδίδουν συνδυαστικά 1.020 άλογα με 1.420 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια ακόμη μήνυση κατά της Tesla λόγω φυλετικών διακρίσεων και περιστατικά ρατσισμού σε εργαζομένους της

Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ (EEOC) κατέθεσε μήνυση εναντίον της Tesla την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, κατηγορώντας της για παραβίαση του ομοσπονδιακού...

Ξέσπασε φωτιά σε μονάδα αποθήκευσης ενέργειας της Tesla

Το Tesla Megapack είναι ένα προϊόν σταθερής αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας, που ενσωματώνει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου και προορίζεται για χρήση σε σταθμούς...

Οι εταιρίες με τους πιο πιστούς ιδιοκτήτες

Τα πάντα γίνονται για τον πελάτη. Αυτό υποστηρίζουν συνεχώς οι εταιρίες που θέλουν από την μία να κρατήσουν τους υπάρχοντες πελάτες τους και από...