Η Καλιφόρνια αγκαλιάζει τους turbo κυκλικούς κόμβους

Σχετικά άρθρα

Οι συγκεκριμένοι κυκλικοί κόμβοι ονομάζονται Turbo και σχεδιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ολλανδία τη δεκαετία του ’90. Πρόκειται για κόμβους που έχουν σπειροειδές σχήμα και έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στους οδηγούς των οχημάτων που τους διασχίζουν.

Σε αντίθεση με άλλους κυκλικούς κόμβους πολλαπλών λωρίδων, αυτός ο τύπος κυκλικού κόμβου έχει ψηλά διαχωριστικά λωρίδων που εμποδίζουν τους οδηγούς να αλλάξουν λωρίδα ενώ κινούνται μέσα του. Ο δρόμος πριν τον κυκλικό κόμβο έχει σχεδιαστεί για να ταξινομεί τους οδηγούς στις σωστές λωρίδες πριν φτάσουν στον κυκλικό κόμβο. Στη συνέχεια, αφού μπουν μέσα σε αυτόν, απλώς ακολουθούν την λωρίδα τους μέχρι να βγουν στη σωστή έξοδο.

Οι ΗΠΑ αγκαλιάζουν τους συγκεκριμένους κόμβους. Ο πρώτος δημιουργήθηκε το 2022 στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, με τις αρχές της Καλιφόρνια να ετοιμάζουν έναν αντίστοιχο στη περιοχή του Χόλιστερ.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι turbo κυκλικοί κόμβοι μειώνουν κατά 76% τον αριθμό των ατυχημάτων που προκαλούν τραυματισμό συγκριτικά με τις διασταυρώσεις που χρησιμοποιούν φανάρια για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...