Η Petronas θέλει να επαναφέρει το GP της Μαλαισίας στην F1 το 2026

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν η τελευταία φορά που διεξήχθη το Grand Prix της Μαλαισίας στην πίστα της Sepang, με τον αγώνα να αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του ημερολογίου της Formula 1 από το 1999.

Ωστόσο, η εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις των εισιτηρίων και το ολοένα αυξανόμενο κόστος διεξαγωγής του αγώνα για τον promoter, ήταν η αιτία η πίστα να μην ανανεώσει το συμβόλαιο της με την FOM.

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό ότι η Petroliam Nasional -κοινώς γνωστή ως Petronas, δηλαδή η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Μαλαισίας- θέλει να φέρει τη Formula 1 και πάλι στη χώρα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο εξασφάλισε τα δικαιώματα ονομασίας της πίστας για τα επόμενα τρία χρόνια μετά από διαγωνισμό.

Η πρόθεση της Petronas για να επαναφέρει το Sepang στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρος και CEO της, Tengku Muhammad Taufik Tengku Aziz, χθες, Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Στόχος του είναι το Μαλαισιανό GP να αποτελέσει μέρος της F1 από το 2026, όταν και θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της Formula 1.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...