Κίνα: Κοινοπραξία του κράτους με τις CATL, BYD, Nio, CALB και άλλες για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Σχετικά άρθρα

Η κινεζική κυβέρνηση ήταν ο εμπνευστής της συμμαχίας ορισμένων μεγάλων κατασκευαστών μπαταριών και αυτοκινήτων της, με σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την εμπορευματοποίηση των μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Η κοινοπραξία έχει όνομα CASIP (China All-Solid-State Battery Collaborative Innovation Platform), ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2024 και έχει στόχο να αναπτύξει και να παράγει ανταγωνιστικές μπαταρίες στερεάς κατάστασης, δημιουργώντας και μια αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2030.

Στη συμμαχία συμμετέχουν οι κατασκευαστές μπαταριών CATL, CALB, EVE Energy, SVOLT, Gotion High-Tech και η θυγατρική FinDreams Battery της BYD. Υπάρχουν επίσης αρκετοί κρατικοί κατασκευαστές από την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και από τις ιδιωτικές εταιρείες BYD και Nio.

Άλλα ενδιαφερόμενα μέρη περιλαμβάνουν εκπροσώπους από την κυβέρνηση και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Συγκεκριμένα από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρονται το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, η Επιτροπή Εποπτείας και Διαχείρισης Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων του Κρατικού Συμβουλίου (SASAC) και η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας.

Το επιστημονικό μέρος καλύπτεται από κυβερνητικά ερευνητικά ιδρύματα όπως η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών. Η κοινοπραξία θα αντλεί κεφάλαια και κρατικά επενδυτικά funds, τα οποία βρίσκονται επίσης στη λίστα μελών της CASIP.

Πηγήnikkei.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...