Η Aston Martin καθυστερεί το ηλεκτρικό της μοντέλο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin καθυστερεί την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ζήτησης από τους καταναλωτές, ανέφερε σήμερα ο Lawrence Stroll, που είπε πως πλέον η εταιρία στοχεύει να κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το 2026, έναν χρόνο μετά τον προηγούμενο προγραμματισμό.

Η ζήτηση των καταναλωτών για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της κατηγορίας τιμής της Aston Martin, δεν είναι αυτή που πιστεύαμε ότι θα ήταν πριν από δύο χρόνια,

δήλωσε ο Lawrence Stroll που τόνισε πως υπάρχει “πολύ μεγαλύτερη ζήτηση” για plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, ειδικά για μια εταιρεία όπως η Aston Martin, καθώς οι άνθρωποι “θέλουν κάποια ηλεκτροκίνηση χωρίς να χάσουν τη μυρωδιά και την αίσθηση του σπορ αυτοκινήτου και τον θόρυβο”.

Έχουμε αντιμετωπίσει αυτή τη μειωμένη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και θα κυκλοφορήσουμε μερικά πολύ σημαντικά plug-in υβριδικά αυτοκίνητα προτού λανσάρουμε τα πλήρη αμιγώς ηλεκτρικά μας. Έτσι θα έχουμε μια πλήρης γκάμα αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Το πρώτο υβριδικό supercar της Aston Martin, η Valhalla, πρόκειται να μπει στην παραγωγή φέτος. Ο Stroll έβαλε τέλος και στη πιθανή αναβίωση της μάρκας Lagonda.

Οι ετήσιες ζημίες της εταιρείας προ φόρων μειώθηκαν περισσότερο από το μισό το 2023, αφού οι τιμές πώλησης έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ καθώς παρέδωσε αρκετές Valkyrie και άλλα αυτοκίνητα ειδικής παραγωγής. Η εταιρία παρέδωσε 6.620 αυτοκίνητα το 2023 (6.700 ήταν ο στόχος), έχοντας έσοδα 1,6 δισ. λιρών.

Η Aston Martin ανέφερε προσαρμοσμένη ζημιά προ φόρων 171,8 εκατομμυρίων λιρών (217,4 εκατομμύρια δολάρια) για το περασμένο έτος, σε σύγκριση με ζημιά 451 εκατομμυρίων λιρών ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, ανέμεναν απώλεια 209 εκατομμυρίων λιρών.

Στόχος της εταιρίας είναι να παρουσιάσει προσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων 500 εκατ. λιρών και έσοδα 2 δισ. λιρών μέχρι το 2024-2025.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...