Ο Jos Verstappen συναντήθηκε με τον Toto Wolff και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Max να φύγει από την Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο Jos Verstappen είχε μια συνάντηση με το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, και φέρεται να έχει πει στο περιβάλλον του γιου του πως ο Max Verstappen ίσως αναγκαστεί να φύγει από τη Red Bull.

Ενώ ο Wolff έχει υποβαθμίσει τη συνάντηση με τον Jos, οι εικασίες είναι έντονες πως ο Ολλανδός εξετάζει την μετακίνησή του στην Mercedes το 2025 ως ο αντικαταστάτης του Lewis Hamilton.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Jos έχει ξεκαθαρίσει ότι ο γιος του θα μπορούσε να φύγει από τη Red Bull εάν η κατάσταση του Christian Horner δεν επιλυθεί.

Χθες, ο Jos δήλωσε πως η Red Bull κινδυνεύει να “διαλυθεί” όσο ο Horner παραμένει επικεφαλής, με Wolff θέλοντας να υποβαθμίσει την συνάντηση που είχε με τον πατέρα του Verstappen να δηλώνει:

Γνωρίζω τον Jos 25 χρόνια, με σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις μας αλλά τον συγχαίρω για το επίτευγμα του γιου του. Ο Max είναι σε διαφορετικό πρωτάθλημα, οδηγεί σε έναν δικό του γαλαξία. Πρέπει απλώς να αναγνωρίσουμε τα επίπεδα απόδοσής του. Η απόδοση του είναι εξαιρετική.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ο Max να ενταχθεί στην Mercedes. Όλα είναι πιθανά, αλλά ο οδηγός επιλέγει πάντα το πιο γρήγορο αυτοκίνητο, αυτό είναι ουσιαστικά το θέμα. Αυτή τη στιγμή, η Red Bull είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο, οπότε κατά τη γνώμη μου θα είναι πάντα η προτεραιότητα του.

Χθες, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, παραδέχτηκε πως η υπόθεση Horner κάνει ζημιά στην Formula 1, προσθέτοντας πως η FIA δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε εάν δεν υπάρξει επίσημη καταγγελία.

Ενώ η απροθυμία της FIA να ενεργήσει μονομερώς οφείλεται στο ότι θεωρεί το θέμα εξ ολοκλήρου ως εσωτερικό πρόβλημα της Red Bull, ο Wolff δεν το βλέπει έτσι, αφού πιστεύει πως η στάση αυτή δεν απαραίτητα η σωστή. Ο Αυστριακός πιστεύει ότι τα ζητήματα που διακυβεύονται γύρω από την υπόθεση του Horner είναι τόσο σημαντικά, που θα ήταν λάθος για τους ανταγωνιστές της Red Bull να αναγκαστούν να τοποθετηθούν, γιατί -όπως είπε- κάτι τέτοιο θα υποτιμούσε τη σημασία του θέματος. Πρόσθεσε δε, πως επιθυμία του είναι η F1 και η FIA να “θέσουν σωστά την πυξίδα”.

Ως ομάδα, αν προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτά που έχουμε πει, φαίνεται πως θα την μετατρέψουμε σε μια μάχη μεταξύ ανταγωνιστών στη F1 και δεν θέλω να μειώσω αυτό το θέμα σε αυτό το επίπεδο. Είναι ένα πολύ ευρύτερο θέμα που αξίζει περισσότερο χώρο και δεν θέλω να το βλάψω κάνοντάς το μια μάχη μεταξύ των ομάδων γιατί δεν είναι, είναι η FIA ή οι νομικοί που πρέπει να το εξετάσουν. Είναι εκτός ελέγχου των ομάδων.

Τη στιγμή που αρχίζω να συνεχίζω να αμφισβητώ πώς αντιμετωπίστηκε αυτό, πιθανότατα δεν κάνω καλό στο όλο θέμα γιατί τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί απλώς ως μια μάχη εξουσίας εντός της F1. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν είναι στο χέρι των ομάδων, είναι πολύ μεγαλύτερο θέμα. Δεν θέλω να μειώσω την κατάσταση κάνοντας να φαίνεται ότι ο τύπος της Mercedes ή της McLaren μιλάει για τον τύπο της Red Bull.

Ας δούμε πώς θα πάει τις επόμενες μέρες και ελπίζω πολύ ότι το κυβερνών όργανο, το όργανο επιβολής κυρώσεων και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων θα θέσουν σωστά την πυξίδα.

Νομίζω ότι ο χειρισμός της κατάστασης είναι πολύ κρίσιμος για την F1. Δεν είναι στα χέρια των ανταγωνιστών να αναλάβουν δράση και θα πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας ως προς το τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε σε όλα αυτά τα θέματα: ισότητα και διαφορετικότητα. Αυτό κάνουμε.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε στην πρώτη γραμμή σε αυτό. Δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε ένα άλλο άτομο ή μια άλλη ομάδα, είναι το κυβερνών σώμα που πρέπει να το κάνει. Το έχουν στα χέρια τους. Και αυτό είναι πιθανώς το σημείο όπου πρέπει να επικεντρωθούμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...