Ο πρόεδρος της FIA ερευνάται για φερόμενη παρέμβαση σε αγώνα της F1

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem έχει τεθεί υπό έρευνα για φερόμενη απόπειρα παρέμβασης στο αποτέλεσμα ενός περσινού αγώνα της F1. Σύμφωνα με το BBC Sport, ένας πληροφοριοδότης είπε στο διοικητικό όργανο της F1 ότι ο Ben Sulayem παρενέβη για να ανατρέψει την ποινή που επιβλήθηκε στον Fernando Alonso στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας του 2023.

Ο Alonso τερμάτισε τρίτος στον αγώνα της Τζέντα πίσω από τις δύο Red Bull, αλλά έπεσε στην πέμπτη θέση λόγω ποινής 10 δευτερολέπτων. Ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα η FIA ανέτρεψε την αρχική της απόφαση και έτσι έδωσε την τρίτη θέση στον Alonso.

Το δημοσίευμα του BBC Sport υποστηρίζει ότι ο Ben Sulayem ενεπλάκη άμεσα στο θέμα, με τον πρόεδρο της FIA να κάλεσε τον Sheikh Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa, τον αντιπρόεδρο της FIA για τον αθλητισμό για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, για να καταστήσει σαφές ότι η ποινή του Alonso πρέπει να ακυρωθεί.

Το BBC Sport αναφέρει ότι είδε τον ισχυρισμό σε μια αναφορά του αξιωματικού συμμόρφωσης της FIA, Paolo Basarri προς την επιτροπή δεοντολογίας της FIA, και επαλήθευσε επίσης τις πληροφορίες με “αρκετά ανώτερα στελέχη σε υψηλά επίπεδα στη F1 και κοντά στη FIA”.

ΠηγήBBC Sport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...