Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

Σχετικά άρθρα

H Mini ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή της νέας, πέμπτης γενιά του Cooper στο “σπίτι” της βρετανικής μάρκας, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Στην ειδική εκδήλωση βρέθηκε ο Charlie Cooper, εγγονός του θρυλικού John Cooper, του οποίου η κληρονομιά ενέπνευσε το ψευδώνυμο Cooper, για να οδηγήσει το πρώτο τρίθυρο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Το νέο Mini Cooper είναι η τελευταία γενιά που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα τρία εργοστάσια παραγωγής του BMW Group να συμβάλλουν στην παραγωγή.

Αυτά είναι: το εργοστάσιο του BMW Group στο Swindon που παράγει αμαξώματα και υποσυστήματα, ενώ οι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Hams Hall του BMW Group στο North Warwickshire. Τέλος, όλα αυτά πηγαίνουν το εργοστάσιο της Οξφόρδης, όπου πραγματοποιείται η παραγωγή, η βαφή και η τελική συναρμολόγηση.

Διάβασε ακόμα

Οι τιμές των βενζινοκίνητων εκδόσεων του νέου Mini Cooper

Από την κυκλοφορία του πρώτου σύγχρονου Mini το 2001, πάνω από 4,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα της εταιρίας έχουν παραχθεί στη Βρετανία -συμπεριλαμβανομένων 150.000 Mini Electric που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2019 και 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Αυτό είναι το Mini Aceman

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου,...

Το νέο Mini Countryman ήρθε Ελλάδα [Τιμές]

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Mini αποκάλυψε τη νέα -τρίτη- γενιά του Countryman, και πλέον το μεγαλύτερο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας έχει ξεκινήσει την εμπορική...