Αυτό είναι το Zeekr Mix, αντίπαλος του VW ID.Buzz

Σχετικά άρθρα

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την έγκριση τύπου, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT) δημοσίευσε φωτογραφίες του Zeekr Mix, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό MPV, μικρότερο από το Zeekr 009, το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας, αλλά είναι αρκετά πιθανό να το δούμε και στην Ευρώπη, καθώς το Mix έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί το VW ID.Buzz.

Το νέο μοντέλο της premium εταιρίας της Geely θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με το γερμανικό μοντέλο, καθώς θα προσφέρεται είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, είτε με δύο, έναν ανά άξονα, κάνοντας το τετρακίνητο, κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Το Zeekr Mix βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely, και έχει μήκος 4.688 χλστ., πλάτος 1.995 χλστ. και ύψος 1.755 χλστ., με το Mix να είναι 24 χλστ. πιο κοντό και 58 χλστ. φαρδύτερο από το ID.Buzz. Έχει επίσης μεταξόνιο 20 χλστ. μεγαλύτερο από αυτό του Volkswagen, στα 3.008 χλστ.

Περαιτέρω πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην κατάθεση της κινεζικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι το μοντέλο θα διαθέτει μια μπαταρία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της CATL και της Geely, χωρητικότητας 86 kWh, την ίδια που χρησιμοποιείται από το Zeekr 001, το οποίο είναι τεχνολογίας 800V για φόρτιση έως 360 kW.

H παραγωγή του θα γίνεται στην πόλη Ningbo, της περιφέρειας Zhejiang, εκεί όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Zeekr.

Διάβασε ακόμα

Η Zeekr ξεκίνησε τις παραδόσεις στην Ευρώπη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...