Η Mercedes ανακαλεί 116.000 αυτοκίνητά της λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes-Benz προχωρά στην ανάκληση 116.020 GLE και GLS στις ΗΠΑ, παραγωγής από το 2019 έως το 2024, επειδή το καλώδιο γείωσης 48 volt που βρίσκεται κάτω από το μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού θα μπορούσε να μην είναι βιδωμένο με την σωστή ροπή, οδηγώντας σε αυξημένη αντίσταση ηλεκτρικής επαφής σε αυτήν την περιοχή. Τα ισχυρά ηλεκτρικά ρεύματα που διαρρέουν από αυτό το σημείο θα μπορούσαν να προκαλέσουν τοπική αύξηση της θερμοκρασίας, οδηγώντας ακόμη και σε πυρκαγιά.

Η εταιρία στα προς ανάκληση αυτοκίνητα θα εξετάσει την βίδα συγκράτησης του καλωδίου και όπου χρειαστεί θα την σφίξει με την σωστή ροπή.

Παράλληλα η Mercedes ανακαλεί και 102 C-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 21 Ιουνίου και 25 Αυγούστου 2023 επειδή ο ιμάντας συγκράτησης του ρεζερβουάρ μπορεί να μην έχει βιδωθεί με την απαιτούμενη ροπή, με αποτέλεσμα να χαλαρώσει η βίδα και το ρεζερβουάρ να χτυπήσει τον άξονα μετάδοσης κίνησης. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο ρεζερβουάρ και να προκαλέσει διαρροή καυσίμου, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...