Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Σχετικά άρθρα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Boston Consulting Group (BCG), οι εταιρίες χάνουν περίπου 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν, αξίας 50.000 δολαρίων.

Η έκθεση προειδοποιεί πως αυτές οι απώλειες είναι πιθανό να συνεχιστούν και στην επόμενη γενιά των υποτιθέμενων φθηνότερων, πιο αποδοτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως εξηγεί η έκθεση:

Εκτιμούμε επίσης ότι οι κατασκευαστές θα μπορέσουν να καλύψουν μόνο το μισό αυτού του κόστους κάνοντας τις σωστές τεχνολογικές επιλογές. Οι οικονομίες κλίμακας καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή θα βοηθήσουν επίσης, αλλά δεν θα κάνουν τη διαφορά.

Έπειτα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αντίκτυπος των διαφαινόμενων κινεζικών εισαγωγών. Οι τιμές της αγοράς πιθανότατα θα συρρικνωθούν περαιτέρω, επιδεινώνοντας την πρόκληση κερδοφορίας. Κάποια στιγμή, θα καταστεί αβάσιμο για τους κατασκευαστές να χάνουν χρήματα από κάθε αυτοκίνητο που πουλάνε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...