Οι διαστάσεις και η ιπποδύναμη του pickup που ετοιμάζει η BYD

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα, η BYD δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου του πρώτου ηλεκτροκίνητου pickup που ετοιμάζει, το οποίο χαρακτηρίζει ως μεσαίου-πλήρους μεγέθους.

Σήμερα, η κινέζικη εταιρία ανακοίνωσε τις διαστάσεις του μοντέλου, καθώς και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν εντός του έτους και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, ώστε να τεθεί απέναντι στα Toyota Hilux, Ford Ranger και λοιπά μοντέλα της κατηγορίας, με το μοντέλο να προσφέρεται ως διπλοκάμπινο.

Το μήκος του pickup της BYD, το όνομα του οποίο δεν είναι ακόμα γνωστό, αγγίζει τα 5.457 χλστ. και το πλάτος τα 1.971 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 3.260 χλστ.. Ως μέτρο σύγκρισης, το μήκος του Ford Ranger είναι 5.370 χλστ.

Στο εσωτερικό θα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όντας στο ίδιο επίπεδο με τα επιβατικά μοντέλα της BYD.

Ο οδηγός θα έχει πρόσβαση σε μια “οπτική” εξαιρετικά ευρείας γωνίας 540 μοιρών, η οποία συνδυάζει περιμετρική θέαση 360 μοιρών μαζί με μια 180 μοιρών στο κάτω μέρος, κατάλληλη για τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Η καρότσα θα προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής και μια λειτουργία Vehicle-to-load (VTOL), που θα επιτρέπει στο όχημα να τροφοδοτεί κάθε είδους ηλεκτρικές συσκευές χρησιμοποιώντας τη μπαταρία του pickup.

Το pickup θα βασίζεται στην Off-road DMO Super Hybrid πλατφόρμα της εταιρίας, και θα κινείται με plug-in υβριδικό σύστημα (PHEV) και ένα έξυπνο ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης. Σύμφωνα με την BYD, η συνδυασμένη ισχύς του συνόλου θα είναι 487 ίππους, χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, πιθανότατα το σύνολο θα συνδυάζει έναν 1,5-λίτρων turbo τετρακύλινδρο κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) από την οικογένεια Blade της BYD, η οποία θα είναι ενσωματωμένη σε ένα πλαίσιο με στιβαρό σκελετό, από χάλυβα υψηλής αντοχής. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την αυτονομία, αλλά αναμένεται να μπορεί να διανύσει έως και 1.000 χλστ., με εμβέλεια μηδενικών εκπομπών περίπου 100 χλμ.

Το pickup της BYD θα προσφερθεί στο μέλλον και ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την εν λόγω έκδοση να αναμένεται να έχει παρόμοιες προδιαγραφές, αλλά αντί του βενζινοκινητήρα θα υπάρχει μεγαλύτερη μπαταρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...