Όλα δείχνουν πως ο Andrea Kimi Antonelli θα γίνει οδηγός της Williams

Σχετικά άρθρα

Η FIA επιβεβαίωσε πως μια ομάδα της ζήτησε να δώσει απαλλαγή για να παραχωρηθεί στον Andrea Kimi Antonelli Super Licence για την F1, παρότι δεν έχει κλείσει ακόμη του 18 χρόνια.

Σχετικά με το αίτημα να αγωνιστεί ο Antonelli στη Formula 1, ένας εκπρόσωπος της FIA είπε:

Λάβαμε το αίτημα και το εξετάζουμε. Αλλά υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και πολλά άτομα/επιτροπές απαιτούνται να ψηφίσουν και να συμφωνήσουν με αυτήν, καθώς απαιτεί αλλαγή κανονισμού.

Ο Antonelli θα γίνει 18 ετών τον ερχόμενο Αύγουστο και είναι πιθανό ο Ιταλός να αντικαταστήσει από τους επόμενους αγώνες τον Logan Sargeant στην Williams.

Η Williams απέρριψε τις φήμες που ήθελαν τον Antonelli να παίρνει την θέση του Sargeant από το επόμενο GP στη πίστα της Ίμολα, αλλά ο επικεφαλής της ομάδας, James Vowles, παραδέχτηκε πως η ομάδα “βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης για το ποιος θα συνεργαστεί με τον Alex Albon από το 2025 και μετά”.

Επίσης, ο Toto Wolff απέρριψε το ενδεχόμενο ο 17χρονος προστατευόμενος της να πάρει την θέση του Hamilton στην Mercedes το 2025.

Η αίτηση απαλλαγής ήταν κάτι που δεν έγινε από εμάς και σίγουρα έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι αυτό δεν ήταν κάτι που επιδιώκουμε. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η πεποίθηση ότι η Mercedes ήθελε να το προωθήσει. Ο Kimi πρέπει να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα στην F2 και το ξέρει αυτό.

Όλα τα άλλα είναι απλώς φήμες, οι οποίες συνεχίζουν να κυκλοφορούν και είναι ανακριβείς. Είναι οδηγός της F2 με την Prema, αυτό κάνει και σε αυτό επικεντρωνόμαστε όλοι.

Μόλις πριν από 15 μήνες, ήταν σε ένα μονοθέσιο της F4 .Έχουμε μεγάλη πίστη στον Kimi, στις ικανότητές του αλλά και στο μέλλον του. Υπάρχει όμως μια πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε με επιμέλεια, αντί να προσπαθούμε να ονειρευόμαστε ότι θα πηδάμε από σειρά σε σειρά με τρόπο που σίγουρα δεν είναι επωφελής για αυτόν.

Πιστεύω ότι ένας πρωταθλητής δεν πρόκειται να αποσπαστεί από τίποτα από όλα αυτά. Αλλά σίγουρα, τουλάχιστον με αποσπά την προσοχή γιατί όλοι με ρωτούν: “Τι γίνεται με τον Kimi και την οδήγηση στην Imola;”

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλει η Mercedes. Αυτές οι φήμες έχουν πάρει τη δική τους στροφή. Εμείς ως ομάδα έχουμε πολλά άλλα ζητήματα να επιλύσουμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes 

Ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes, Gioacchino Vino, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Vino βρίσκεται στη Mercedes από τον Φεβρουάριο του 2018, με...