Η ομάδα της Aston Martin στη Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Andy Cowell θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της, με ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθεια της για να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.
Ο Andy Cowell θα αναφέρεται στον εκτελεστικό πρόεδρο της ομάδας, Lawrence Stroll, με τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, Martin Whitmarsh, να παραδίδει τα “κλειδιά” πριν από το τέλος του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Andy Cowell κατείχε μέχρι το 2020 τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στη Mercedes-AMG HPP, ήτοι του τμήματος κινητήρων της ομάδας με έδρα το Brixworth.

Ο Cowell είναι μέλος του IMechE και της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών, και η καριέρα του ξεκίνησε στην Cosworth πριν ενταχθεί στην BMW Motorsport το 2000 και στη Mercedes-Ilmor το 2004, ως κύριος μηχανικός. Στη Mercedes-Benz HPE, ήταν διευθυντής μηχανικών μεταξύ 2008 και 2013, ενώ έγινε διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG HPP το 2013 κατά την έναρξη της επιτυχημένης εποχής των V6 turbo-hybrid, όπου η ομάδα της Mercedes κέρδισε 7 πρωτάθλημα οδηγών και 8 κατασκευαστών μεταξύ 2014 και 2021.
Ο Lawrence Stroll, εκτελεστικός πρόεδρος της Aston Martin Formula One Team, δήλωσε:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Martin που συνέβαλε καθοριστικά στη φάση ανάπτυξής μας ως επιχείρηση. Τα τελευταία τρία χρόνια, ανέπτυξε την ομάδα και μας βοήθησε να επιτύχουμε ορισμένα σημαντικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της σχέσης μας με τη Honda και της παράδοσης των νέων εγκαταστάσεων μας, τελευταίας τεχνολογίας, στο Silverstone.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Andy στην ομάδα μας σε μια κρίσιμη στιγμή. Μαζί με τη συνεργασία μας με τη Honda, τη δέσμευση από τον συνεργάτη τίτλο μας Aramco και την ηγεσία του Andy, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε ομάδα που θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Andy έχει την πλήρη υποστήριξή μου και θα έχει κάθε διαθέσιμο πόρο για να κερδίσει.
Ο Martin Whitmarsh, διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Performance Technologies, πρόσθεσε:
Γνωρίζω τον Andy πολλά χρόνια και τον έφερα στη Mercedes HPP το 2004, όπου έγινε διευθύνων σύμβουλος μεταξύ 2013 και 2020, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στον κλάδο και τον αθλητισμό. Θα είναι ένα απίστευτο πλεονέκτημα για την Aston Martin Aramco και θα είναι σημαντική η συμβολή του στην υλοποίηση της στρατηγικής μας στο μέλλον.
Η άφιξη του Andy τον Οκτώβριο και η ολοκλήρωση του AMR Technology Campus θα μου επιτρέψει να απομακρυνθώ και να επικεντρωθώ σε άλλα έργα στη ζωή μου, γνωρίζοντας ότι τα θεμέλια έχουν δημιουργηθεί με μια εντυπωσιακή ομάδα, με εμπνευσμένο όραμα και προηγμένες εγκαταστάσεις για την επιτυχία της στην F1.
Κλείνοντας, ο Andy Cowell είπε:
Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο συναρπαστικό έργο του Lawrence και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων που έχει συγκεντρωθεί. Η F1 ήταν πάντα το ανταγωνιστικό μου πάθος και εντάσσομαι στην Aston Martin Aramco σε μια συναρπαστική στιγμή με την επικείμενη ολοκλήρωση του, με το AMR Technology Campus και τη μετάβασή μας το 2026 σε μια πλήρη εργοστασιακή ομάδα με τους στρατηγικούς μας συνεργάτες Honda και Aramco.
