Ο Lando Norris δήλωσε ότι η Red Bull θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο να κατασκευάσει ένα ταχύτερο μονοθέσιο, αντί να παραπονιέται για το τι κάνουν οι άλλες ομάδες.
Το φετινό μονοθέσιο της McLaren βρέθηκε στο στόχαστρο μετά από βίντεο που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα, που δείχνουν την πίσω πτέρυγα του να κάμπτεται κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ιαπωνίας.
Τα βίντεο ήταν η αιτία ο Max Verstappen να δηλώσει πως “πολλοί μπορούν να δουν” την πτέρυγα της McLaren να κινείται περισσότερο από το συνηθισμένο στη Suzuka, ενώ ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner δήλωσε πως η δυναμική των ομάδων ενδέχεται να αλλάξει όταν η FIA επιβάλει αυστηρότερους κανονισμούς για τις μπροστινές αεροτομές στο Grand Prix της Ισπανίας τον Ιούλιο.
Ο Norris πήρε θέση υπέρ της McLaren, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη νομιμότητα του MCL39.
Είμαστε απολύτως εντός των κανονισμών. Κάνουμε καλή δουλειά. Η Red Bull είχε άφθονο χρόνο να κάνει το ίδιο με εμάς και δεν το έχει καταφέρει. Αντί να συνεχίζουν να παραπονιούνται, θα έπρεπε να κάνουν καλύτερη δουλειά.
Σεβόμαστε την προσπάθεια της FIA και είμαστε ικανοποιημένοι που προσπαθούν να διορθώσουν ό,τι χρειάζεται, γιατί δεν θέλουμε κανείς να βρίσκεται εκτός των κανονισμών. Οι τελευταίες αλλαγές στους κανονισμούς δεν μας επηρέασαν.
Δεν ξέρω αν οι επόμενες αλλαγές θα μας επηρεάσουν ή όχι, αλλά και η Red Bull κάνει αρκετά πράγματα που επίσης αγγίζουν τα όρια. Μπορούμε κι εμείς να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά προτιμάμε να επικεντρωνόμαστε στη δική μας δουλειά, παρά να παραπονιόμαστε για τους άλλους.
Πώς ξέρουν ότι είναι η πίσω πτέρυγα που κάμπτεται; Δεν το ξέρουν, μπορεί να είναι ολόκληρο το αυτοκίνητο. Οπότε, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν την παραμικρή ιδέα.
δήλωσε ο Norris.
