Οδηγοί Formula 1 και τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα μονοθέσια της Formula 1 είναι super εξελιγμένα, ακολουθώντας φυσικά την εξέλιξη της τεχνολογίας. Το “πιλοτήριο” του μονοθεσίου είναι το τιμόνι, αφού πάνω υπάρχουν πάνω από 20 κουμπιά που εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες.

Από φέτος 2 νέα κουμπιά θα υπάρχουν στο τιμόνι. Το πρώτο είναι για την ενεργοποίηση του K.E.R.S (σε όσα μονοθέσια έχουν το σύστημα αυτό) και το κουμπί για την ενεργοποίηση της κινούμενης πίσω πτέρυγας. Οι οδηγοί πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένοι και το “ρίξιμο” της πίσω πτέρυγας μπορεί να μειώσει αυτό το ποσοστό.

Ο Mark Webber, ο Rubens Barrichello και ο Nico Rosberg δεν αρέσκονται στην πολυπλοκότητα των συστημάτων αυτών. Επίσης, ούτε ο Fernando Alonso δεν δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια. Αντίθετα, ο Lewis Hamilton δεν έχει πρόβλημα με τα επιπλέον κουμπιά στο τιμόνι του.

Το να διατηρείς ένα αυτοκίνητο 750 ίππων στο δρόμο και μάλιστα πηγαίνοντας το στο όριο είναι σίγουρα δύσκολο και τα επιπλέον κουμπιά και οι επιπλέον λειτουργίες που πρέπει να κάνει ο οδηγός (πάτα K.E.R.S, “ρίξε” πτέρυγα, άλλαξε ταχύτητα) κάνει το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο. Μένει να δούμε και στην πράξη αν και πόσοι οδηγοί θα έχουν πρόβλημα.

[Πηγή: Crunch Gear | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...