Έλληνες μαθητές κέρδισαν διαγωνισμό κατασκευής οχήματα υδρογόνου

Σχετικά άρθρα

Οι Σταύρος Τράκας, Μανώλης Σπιτάλας, Μάνος Περδικάκης, Γεώργιος Πετκάκης, Νίκος Κρόκος και Κώστας Τσουμάρης κέρδισαν ένα διαγωνισμό στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας,, το οποίο έγινε στο πλαίσιο προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας με εταίρο του έργου το Εργαστήριο Ανόργανων Υλικών του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ.

Οι Έλληνες μαθητές και φοιτητές συναγωνίστηκαν με Βούλγαρους ομόλογους τους και κατάφεραν να αποδείξουν ότι το υδρογόνο είναι το καύσιμο του μέλλοντος. Έφτιαξαν κυψέλες καυσίμου με τις οποίες έθεσαν σε λειτουργία οχήματα μινιατούρες και κέρδισαν σε διαγωνισμό στη Βουλγαρία.

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ανατόλια, Μάνος Περδικάκης και Γιώργος Πετκάκης, κατέλαβαν την πρώτη θέση και ακολούθησαν στην δεύτερη οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ποραβός και Αλέξανδρος Πασχάλης.

Οι Έλληνες μαθητές συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην παρουσίαση γραπτής εργασίας για την περιγραφή και λειτουργία των οχημάτων που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους κυψέλες υδρογόνου.

Αρίστευσαν και στο πρακτικό μέρος που περιλάμβανε την κατασκευή μίνι τηλεκατευθυνόμενου οχήματος που αγωνίστηκε με άλλα, χρησιμοποιώντας την δύναμη της ηλεκτρόλυσης του υδρογόνου.

Στην κατηγορία των φοιτητών οι Κώστας Τσουμάρης και Νίκος Κρόκος, κατέλαβαν την τρίτη θέση, τόσο για την επιτυχία τους στο θεωρητικό μέρος όσο και στο πρακτικό.

Συναρμολόγησαν κομμάτια σε κιτ μίνι οχήματος και κατασκεύασαν οι ίδιοι το σύστημα ηλεκτρόλυσης για την τροφοδότηση της κυψέλης καυσίμου με υδρογόνο.

[Πηγή: Newsit | Thanks for the tip, Μπάμπη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...