Ξεκίνησε η παραγωγή του Opel Cascada

Σχετικά άρθρα

Opel Cascada production at the Gliwice plant (16)

Σήμερα η Opel ξεκίνησε τη κατασκευή του Cascada στο εργοστάσιο της στη πόλη Gliwice της Πολωνίας. Το Cascada θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης με το πρώτο αυτοκίνητο να βγαίνει σήμερα από τη γραμμή συναρμολόγησης τους εργοστασίου. Το συγκεκριμένο έχει απόχρωση seashell και βενζινοκινητήρα 1.6 turbo.

Ο Steve Girsky, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Opel, Αντιπρόεδρος GM & Πρόεδρος GM Europe δήλωσε:

Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή, όχι μόνο για το εργοστάσιο της Gliwice, αλλά και για την Opel. Το Cascada είναι το επόμενο σημαντικό μοντέλο της προϊοντικής μας επέλασης . Μετά τα ADAM και Mokka, με το Cascada προσεγγίζουμε τώρα πελάτες σε κατηγορίες όπου μέχρι πρότινος δεν είχαμε παρουσία.

Ο Girsky καλωσόρισε τον Πολωνό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και επίτιμο προσκεκλημένο, Janusz Piechocinski, ο οποίος δήλωσε τα εξής,

Η Gliwice είναι μία πόλη πλούσια σε παράδοση, πυλώνας της βιομηχανικής περιοχής της Άνω Σιλεσίας. Η σημασία της για την Πολωνική οικονομία είναι τεράστια. Το γεγονός ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel θα παράγεται εδώ, επιβεβαιώνει την ποιοτική δουλειά που γίνεται στην περιοχή και στο εργοστάσιο.

Από το 1996 που εγκαινιάστηκε, το εργοστάσιο της Gliwice είναι από τους στυλοβάτες του δικτύου παραγωγής της GM. Το Cascada είναι το έκτο μοντέλο Opel που κατασκευάζεται στην Πολωνία – με προδιαγραφές κορυφαίας ποιότητας και σε προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής. Ο διευθυντής του Εργοστασίου Andrzej Korpak ανέφερε από τη μεριά του:

Νιώθουμε εξαιρετικά περήφανοι που μας εμπιστεύτηκαν την παραγωγή του πρώτου cabrio που δημιούργησε η Opel. Πρόκειται για ένα περίπλοκο εγχείρημα το οποίο η ενθουσιώδης ομάδα μας διαχειρίστηκε με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εμάς.

Opel Cascada production at the Gliwice plant (11)

Το τετραθέσιο cabrio με μαλακή οροφή της Opel αρχικά θα προσφέρεται σε δέκα εξωτερικές αποχρώσεις, που συνδυάζονται με τρία χρώματα οροφής. Επιπλέον, διατίθενται εννέα διαφορετικά σχέδια ζαντών σε διαστάσεις 17 – 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, το Cascada προσφέρει τέσσερις κομψές εκδόσεις εξοπλισμού και ταπετσαριών, μεταξύ των οποίων δύο δερμάτινες κορυφαίας ποιότητας, που αποτελούν την επιτομή της κομψότητας. Οι αγοραστές του Cascada μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία προαιρετικά συστήματα infotainment και πλοήγησης τα οποία συνδυάζονται με Digital Audio Broadcast (DAB+), ενώ έχουν δυνατότητα ενσωμάτωσης λειτουργιών κινητού τηλεφώνου.

Κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης διασφαλίζουν τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, προστασίας και άνεσης όπως το προσαρμοζόμενο σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με πολλές νέες λειτουργίες και τα προηγμένα εργονομικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με πιστοποίηση AGR. Προαιρετικά, διατίθενται επιπλέον λειτουργίες άνεσης όπως ρύθμιση και εξαερισμός ηλεκτρικών καθισμάτων, θερμαινόμενο τιμόνι και ηλεκτρικό βοηθητικό καλοριφέρ που ενεργοποιείται με τηλεχειρισμό.

Opel Cascada production at the Gliwice plant (14)

Το Cascada προσφέρει με μία πλούσια γκάμα αποδοτικών κινητήρων. Από πλευράς βενζινοκινητήρων υπάρχει ο 1.4 Turbo με 120 hp και 140 hp και ο νέος 1.6 SIDI Turbo με 170 hp. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων συναντάμε τον 2.0 CDTI ecoFLEX με 165 hp. Με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop, καταναλώνει μόλις 5,2 lit. / 100 km με εκπομπές CO2 138 g /km. Όπως ο 1.6 SIDI Turbo, έτσι και ο 2.0-liter Turbo diesel μπορεί να συνδυαστεί με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στη γκάμα σύντομα θα προστεθεί ο 2.0 BiTurbo CDTI ecoFLEX με 143 kW/195 hp, μέγιστη ροπή 400 Nm, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τεχνολογία Start/Stop.

Το Cascada αποτελεί μέρος ενός επιθετικού προϊοντικού προγράμματος πολλών δις ευρώ της Opel σύμφωνα με το οποίο θα λανσαριστούν 23 νέα οχήματα και 13 νέοι κινητήρες από το 2012 μέχρι το 2016. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη αναμένεται στις αρχές Απριλίου και στη Γερμανία ξεκινά από τις 25.945 ευρώ.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Επίσημη Έναρξη Παραγωγής Cascada: Η Αίγλη έρχεται από τη Gliwice

  • Ο Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Steve Girsky οδηγεί το πρώτο cabrio εκτός γραμμής παραγωγής
  • Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Πολωνός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Janusz Piechocinski και σημαίνοντες προσκεκλημένοι
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, ενθουσιώδης ομάδα, κορυφαία ποιότητα
  • Μεσαίο cabrio με εξοπλισμό ανώτερης κατηγορίας

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για το εργοστάσιο της Opel στη Gliwice (Πολωνία). Σήμερα, το πρώτο Cascada, το κομψό μεσαίο cabrio της Opel έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει απόχρωση seashell και βενζινοκινητήρα 1.6 turbo. Το νέο μοντέλο κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα.

Πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στην επίσημη έναρξη παραγωγής. «Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή, όχι μόνο για το εργοστάσιο της Gliwice, αλλά και για την Opel. Το Cascada είναι το επόμενο σημαντικό μοντέλο της προϊοντικής μας επέλασης . Μετά τα ADAM και Mokka, με το Cascada προσεγγίζουμε τώρα πελάτες σε κατηγορίες όπου μέχρι πρότινος δεν είχαμε παρουσία» σχολιάζει ο Steve Girsky, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Opel, Αντιπρόεδρος GM & Πρόεδρος GM Europe.

Ο Girsky καλωσόρισε τον Πολωνό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και επίτιμο προσκεκλημένο, Janusz Piechocinski, ο οποίος δήλωσε τα εξής, «Η Gliwice είναι μία πόλη πλούσια σε παράδοση, πυλώνας της βιομηχανικής περιοχής της Άνω Σιλεσίας. Η σημασία της για την Πολωνική οικονομία είναι τεράστια. Το γεγονός ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel θα παράγεται εδώ, επιβεβαιώνει την ποιοτική δουλειά που γίνεται στην περιοχή και στο εργοστάσιο».

Από το 1996 που εγκαινιάστηκε, το εργοστάσιο της Gliwice είναι από τους στυλοβάτες του δικτύου παραγωγής της GM. Το Cascada είναι το έκτο μοντέλο Opel που κατασκευάζεται στην Πολωνία – με προδιαγραφές κορυφαίας ποιότητας και σε προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής. «Νιώθουμε εξαιρετικά περήφανοι που μας εμπιστεύτηκαν την παραγωγή του πρώτου cabrio που δημιούργησε η Opel. Πρόκειται για ένα περίπλοκο εγχείρημα το οποίο η ενθουσιώδης ομάδα μας διαχειρίστηκε με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εμάς» πρόσθεσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου Andrzej Korpak.

Κομψότητα και παράδοση

Με το Cascada, η Opel επιστρέφει στην κατηγορία μεσαίων cabrio με νέο, ανανεωμένο πρόσωπο και με τις καλύτερες σύγχρονες τεχνολογίες. Το κομψό μοντέλο συνεχίζει την μακρά παράδοση των διαχρονικών, κλασικών Opel cabrio της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Είναι το πρώτο cabrio που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την Opel. Το Cascada υπόσχεται επιστροφή στις ρίζες της γνήσιας, αμιγούς οδηγικής απόλαυσης.

Το νέο cabrio της Opel είναι ένα κλασικό τετραθέσιο με επίμηκες σχήμα και οροφή soft top υψηλής ποιότητας. Διεκδικώντας μία θέση στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας της Opel, το Cascada ξεχωρίζει όχι μόνο με κριτήριο τις διαστάσεις (μήκος: σχεδόν 4,7 m, πλάτος 1,84 m χωρίς καθρέπτες), αλλά και λόγω των προηγμένων τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και εμφάνισης που διαθέτει.

Εξατομίκευση μέσα από μία πλούσια γκάμα προαιρετικών επιλογών

Στο λανσάρισμά του, διατίθενται δέκα εξωτερικές αποχρώσεις, που συνδυάζονται με τρία χρώματα οροφής. Επιπλέον, διατίθενται εννέα διαφορετικά σχέδια ζαντών σε διαστάσεις 17 – 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, το Cascada προσφέρει τέσσερις κομψές εκδόσεις εξοπλισμού και ταπετσαριών, μεταξύ των οποίων δύο δερμάτινες κορυφαίας ποιότητας, που αποτελούν την επιτομή της κομψότητας. Οι αγοραστές του Cascada μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία προαιρετικά συστήματα infotainment και πλοήγησης τα οποία συνδυάζονται με Digital Audio Broadcast (DAB+), ενώ έχουν δυνατότητα ενσωμάτωσης λειτουργιών κινητού τηλεφώνου.

Κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης διασφαλίζουν τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, προστασίας και άνεσης όπως το προσαρμοζόμενο σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με πολλές νέες λειτουργίες και τα προηγμένα εργονομικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με πιστοποίηση AGR. Προαιρετικά, διατίθενται επιπλέον λειτουργίες άνεσης όπως ρύθμιση και εξαερισμός ηλεκτρικών καθισμάτων, θερμαινόμενο τιμόνι και ηλεκτρικό βοηθητικό καλοριφέρ που ενεργοποιείται με τηλεχειρισμό.

Το Cascada προσφέρει με μία πλούσια γκάμα αποδοτικών κινητήρων. Από πλευράς βενζινοκινητήρων, τον 1.4 Turbo με 88 kW/120 hp ή 103 kW/140 hp πλαισιώνει ο νέος 1.6 SIDI Turbo 125 kW/170 hp με άμεσο ψεκασμό. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, ο 2.0 CDTI ecoFLEX 121 kW/165 hp διασφαλίζει βέλτιστη απόδοση ισχύος και υψηλή οικονομία. Με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop, καταναλώνει μόλις 5,2 lit. / 100 km με εκπομπές CO2 138 g /km. Όπως ο 1.6 SIDI Turbo, έτσι και ο 2.0-liter Turbo diesel μπορεί να συνδυαστεί με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στη γκάμα σύντομα θα προστεθεί ο αποδοτικός και ισχυρός 2.0 BiTurbo CDTI ecoFLEX με 143 kW/195 hp, μέγιστη ροπή 400 Nm, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τεχνολογία Start/Stop.

Το Cascada αποτελεί μέρος ενός επιθετικού προϊοντικού προγράμματος πολλών δις ευρώ της Opel σύμφωνα με το οποίο θα λανσαριστούν 23 νέα οχήματα και 13 νέοι κινητήρες από το 2012 μέχρι το 2016. Το κομψό cabrio κάνει την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7 – 17 Μαρτίου, 2013) και στα καταστήματα των Διανομέων στην Ευρώπη αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...