Αναλυτής προβλέπει ότι τα ψηφιακά ταμπλό θα κλείσουν τους μισούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην επόμενη δεκαετία

Σχετικά άρθρα

1962-comet-dash-radio-05

O Gordon Borell, εκτός από μεγάλος φαν των ιστορικών γεγονότων, είναι ερευνητής των μέσων ενημέρωσης, σύμβουλος και αναλυτής. Έχει μελετήσει το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο των ΜΜΕ του περασμένου αιώνα, και στην τελευταία του δήλωση ανέφερε ότι οι μισοί από τούς επίγειους ραδιοφωνικούς σταθμούς (AM/FM) θα κλείσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η πρόβλεψη του Borell, προσωπικά δε μου προκαλεί καμία έκπληξη, όπως πιστεύω και για κανέναν καθώς από τη στιγμή που ζούμε στην ψηφιακή εποχή και ο καθένας διαθέτει από ένα smartphone, έχει τη πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών για streaming audio. Τα παραδείγματα πολλά, το Spotify, το Rdio, το Beats Audio, και ίσως το πιο γνωστό (τουλάχιστον στην Αμερική) το Pandora. Όλες αυτές οι εφαρμογές σου επιτρέπουν να κάνεις streaming σχεδόν κάθε άλμπουμ από κάθε καλλιτέχνη όποτε θες, ενώ το Και εφαρμογές όπως το TuneIn και άλλες εφαρμογές εξειδικευμένων ειδήσεων και podcast, σου παρέχουν τη δυνατότητα να ακούσεις ότι θες όποτε το θες.

Audi TT Coup

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον Borell, είναι ότι η ραδιοφωνική βιομηχανία διανύει μια σημαντική αλλαγή, που αντικατοπτρίζεται στον σχεδιασμό του ταμπλό των αυτοκινήτων. Συνέχισε λέγοντας, ότι η πρόβλεψη του δε περιλαμβάνει το θάνατο όλων των ραδιοφωνικών σταθμών -ούτε του δορυφορικό ραδιόφωνο, το οποίο έχει και αυτό τα δικά του προβλήματα- γιατί οι ισχυρότεροι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς με τα μεγαλύτερα ονόματα θα ξέρουν να επιβιώσουν, ενώ πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μια αναγέννηση των μικρότερων σταθμών, όπως όσοι εκπέμπουν εκκλησία, των σχολείων, ή διάφορων κοινωνικών οργανώσεων.

Αναπόφευκτα αλλαγές στην καθημερινότητα μας, χωρίς να μπαίνει φρένο στην εξέλιξη της τεχνολογίας για την διασκέδαση και την ενημέρωση, με τον έντυπο τύπο να είναι ίσως το πρώτο θύμα της ψηφιακής εποχής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...