Η διατήρηση των AM ραδιοφώνων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσε να κοστίσει 3,8 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πως οι ηλεκτρικοί κινητήρες παράγουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές στις συχνότητες των ραδιοσημάτων AM και αυτό το μειονέκτημα θα μπορούσε να κοστίσει έως και 3,8 δισ. δολάρια στις αυτοκινητοβιομηχανίες έως το 2030, εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις παρεμβολές που προκαλούν οι ηλεκτροκινητήρες και να διατηρήσουν τα AM ραδιόφωνα στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Έρευνας Αυτοκινήτου η μείωση των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που δημιουργούνται από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που μπορούν να παραμορφώσουν τα ραδιοφωνικά σήματα AM, είναι προκλητική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος για τους κατασκευαστές οχημάτων.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή, ενώ είναι δυνατό να μειωθούν οι παρεμβολές, δεν είναι δυνατό να εξαλειφθούν πλήρως. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να θωρακίσουν τα καλώδια και να προσθέσουν φίλτρα παρεμβολών και ενεργή ακύρωση θορύβου, καθώς και να αλλάξουν τη θέση ορισμένων εξαρτημάτων, αλλά όλα αυτά κοστίζουν χρήματα. Μια αυτοκινητοβιομηχανία υπολόγισε ότι η θωράκιση θα πρόσθετε κάπου μεταξύ 35 και 50 δολάρια στο κόστος παραγωγής ενός αυτοκινήτου, ενώ το φιλτράρισμα θα πρόσθετε άλλα 15 έως 20 δολάρια.

Από τη μία πλευρά, είναι κατανοητό ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα προτιμούσαν να μην ξοδέψουν τα επιπλέον χρήματα και να αυξήσουν το βάρος των αυτοκινήτων τους. Το ραδιόφωνο AM είναι επίσης εντελώς περιττό στο 99% των περιπτώσεων. Ταυτόχρονα, όμως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που αποκομίζουν κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο μπορούν σίγουρα να αντέξουν οικονομικά να συμπεριλάβουν ένα ραδιόφωνο AM στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους, έτσι ώστε οι πελάτες τους να μπορούν να ακούσουν ραδιόφωνα που εκπέμπουν στα AM.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα