Επίσημο: Kia KX3 Concept

Σχετικά άρθρα

Kia KX3 concept (1)

Μετά τη χθεσινή διαρροή, η Kia παρουσίασε σήμερα στην έκθεση του Guangzhou στη Κίνα, το KX3 Concept. Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει εντός του 2015 και θα βασίζεται στο Hyundai ix25.

Θα πωλείται αποκλειστικά στη Κίνα, με το πρωτότυπο να έχει μήκος 4.260 mm, πλάτος 1.765 mm, ύψος 1.630 mm και μεταξόνιο 2.590 mm, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 400 λίτρα. Σχεδιαστικά διαθέτει τη χαρακτηριστική γρίλια των πρόσφατων μοντέλων της Kia, LED προβολείς, ράγες οροφής, μεγάλες ζάντες και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Κίνηση παίρνει από έναν 1600άρη turbo κινητήρα που συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο της Kia, το KX3, στην έκθεση του Guangzhou

  • Εμπνευσμένος σχεδιασμός, άνεση και πρακτικότητα
  • Προηγμένος κινητήρας 1.6lt T-GDI με τετρακίνηση

Σεούλ, 20 Νοεμβρίου 2014 – Η κοινοπραξία των εταιριών Kia Motors Corporation και Donfeng Yeuda Kia (DYK) στην Κίνα, παρουσίασε σήμερα τo πρωτότυπο αυτοκίνητο KX3 στην έκθεση του Guangzhou, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά στην κινέζικη αγορά.

Το ΚΧ3 πραγματοποιώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στην στη έκθεση αυτοκινήτου του Guangzhou το 2014, απευθύνεται στους νέους κινέζους καταναλωτές που ζητούν αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, υψηλής ποιότητας και απεικονίζουν το πάθος τους για την αναζήτηση και ένα νέο τρόπο ζωής. To Kia KX3 αποτελεί την κορεάτικη πρόταση στην διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων SUV στην αγορά της Κίνας.

Το KX3 συνδυάζει την εξωτερική εμφάνιση των SUV με sport γραμμές, οι γυάλινες επιφάνειες θυμίζουν κουπέ αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει μικρή αεροτομή πίσω και «μυώδεις» θόλους τροχών. Η μάσκα της Kia «μύτη της τίγρη» έχει νέο ματ χρώμα που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με τα μπροστινά φώτα LED του αυτοκινήτου, ενώ λόγω της τετρακίνησης η οδική του συμπεριφορά είναι υψηλή. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέρνο, σπορ, συμπαγές SUV, που προσφέρει πρακτικότητα και οδηγική απόλαυση.

Με μήκος 4.260 χιλ., πλάτος 1.765 χιλ. και με μεταξόνιο 2.590 χιλ., το KX3 εξασφαλίζει άφθονο χώρο για τους επιβάτες. Το ύψος του στα 1.630 χιλ., προσφέρει πολύ καλή ορατότητα σε διαδρομές εντός και εκτός δρόμου, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, που είναι εντελώς επίπεδος για μεγαλύτερη πρακτικότητα, φθάνει τα 400lt..

Το KX3 τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.6lt βενζίνης, υψηλής τεχνολογίας Turbo άμεσου ψεκασμού (T-GDI) που συνδυάζεται με προηγμένης μετάδοσης διπλού συμπλέκτη επτά-ταχυτήτων (DCT). Η τετρακίνηση που υποστηρίζεται από τον ισχυρό κινητήρα T-GDI προσφέρει επιδόσεις και οικονομία καυσίμων επιτρέποντας στους οδηγούς να απολαύσουν τη μεγαλύτερη οδηγική σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες.
Το πλαίσιο του KX3 έχει κατασκευαστεί για να διακριθεί με πέντε αστέρια στο C-NCAP, χρησιμοποιώντας χάλυβα υψηλής αντοχής σε όλο το αμάξωμα ώστε να μεγιστοποιηθεί η παθητική ασφάλεια του αυτοκινή- του.
Το κορυφαίας ποιότητας εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο κομψότητας και  άνεσης, ενώ η τελευταία λέξη της in-car τεχνολογίας της Kia -με την εύχρηστη λειτουργία smartphone- θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών Κινέζων οδηγών.

Το Kia KX3 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά αυτοκινήτων μέσω της κοινοπραξίας DYK της Kia. Η Kia Motors δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα εάν το concept car KX3 θα τεθεί  στην παραγωγή.

[/learn_more]

ΠηγήKia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...