Ecclestone: Θα προτείνω V10 κινητήρες στις ομάδες. Είναι στο χέρι τους

Σχετικά άρθρα

Renault RS25

Βάσει όσων μας έχει δείξει η FIA, είναι σχεδόν απίθανο να δούμε και ν’ ακούσουμε ξανά τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες στη Formula 1. Οι turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων, έχουν ικανοποιήσει τις επιθυμίες των υπεύθυνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το βασικό θέμα γι’ αυτούς είναι το πώς θα μπορούν οι κατασκευαστές να τους εξελίσσουν, και όχι μια ενδεχόμενη αντικατάστασή τους.

Ο Bernie Ecclestone, γνωστός υπέρμαχος των ατμοσφαιρικών μοτέρ, θα συνεχίσει να «τραβά από τα μαλλιά» την πιθανότητα να επιστρέψουμε σε ατμοσφαιρικές εποχές. Ο Βρετανός αποκάλυψε πως θα κάνει την πρότασή του στις ομάδες, στις 18 Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Strategy Group, ρίχνοντας το μπαλάκι στους κατασκευαστές.

Είναι στο χέρι τους. Θα είναι ένα όνειρο αν βλέπαμε ξαφνικά ατμοσφαιρικούς κινητήρες που θα μπορούσαν να παράγουν περίπου 1000 άλογα.

Ο 84χρονος εκφράζει την άποψη του σχετικά με το Grand Prix της Κορέας. Αν όντως πραγματοποιηθεί, τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του αθλήματος. Γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός λόγος που έχει η ασιατική χώρα στο πρόγραμμα είναι άλλος, και ο Βρετανός υποστηρίζει πως μάλλον δε θα δούμε κάποιο Grand Prix εκεί το 2015.

Έχουμε συμβόλαιο μαζί τους και θα προτιμούσαν να μην πραγματοποιηθεί. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο όσον αφορά το συμβόλαιό μας.

Bernie Ecclestone

Ταυτόχρονα, ο Ecclestone έβαλε ουσιαστικά ένα τέλος στο πρόσφατο ενδιαφέρον του Κατάρ για διοργάνωση αγώνα Formula 1. Ρόλο σε αυτό είχε και το Μπαχρέιν, το οποίο ουσιαστικά εμπόδισε την είσοδο του Κατάρ στο καλεντάρι.

Οι άνθρωποι του Μπαχρέιν μού είπαν: «αν πρόκειται να γίνει κάτι νέο στην περιοχή αυτή που είμαστε εμείς, θα μας δώσεις εγγύηση ότι δε θα υπάρξει άλλος αγώνας στην περιοχή τού Κόλπου;» Απάντησα ναι, και συμφωνήσαμε με τον Διάδοχο του Θρόνου.

Εξήγησα τη θέση στην οποία βρισκόμουν και ρώτησα τους ανθρώπους του Μπαχρέιν αν ήταν χαρούμενοι. Αν είναι αυτοί χαρούμενοι, είμαι κι εγώ ευτυχισμένος. Μετά, προτάθηκε κι άλλος αγώνας (στο Κατάρ) κι έβαλα τους ανθρώπους μαζί, λέγοντας: «μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας;» και δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του δεν υπάρχουν σκέψεις για αποχώρηση από τη θέση του και ξεκαθαρίζει πως αυτό θα συμβεί μόνο αν αισθανθεί ότι δεν μπορεί να δώσει κάτι άλλο στο άθλημα.

Τρέχω την εταιρεία σαν να είναι δική μου. Δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι με κανέναν. Ευτυχώς, είμαι πάνω από την ηλικία συνταξιοδότησης, έχω κάποια χρήματα στην τράπεζα, έτσι δεν ψάχνω για δουλειά. Είμαι ευτυχισμένος εδώ και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι και αυτό μαζί μου. Όταν πιστέψω ότι δεν μπορώ να προσφέρω άλλο, θ’ αποχωρήσω. Αν πέθαινα τώρα, υπάρχουν πολλοί στην εταιρεία που θα μπορούσαν να τη λειτουργήσουν σωστά και δε θα ήταν κακή ιδέα αν είχαμε γυναίκα για τη θέση αυτή.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...