Ο απολογισμός της έκθεσης του Detroit [Mega Gallery]

Σχετικά άρθρα

autoshow

Τι κι αν πριν από λίγο καιρό, στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas είδαμε τα φιλικά στο περιβάλλον αυτοκίνητα; Το Detroit ήρθε για να μας δείξει πώς μπορούμε να το καταστρέψουμε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Την τιμητική τους στο North American International Auto Show, είχανε τα μοντέλα επιδόσεων. Η Ford παρουσίασε 3 διαφορετικές εκδόσεις του “πώς μπορείς να πας γρήγορα”. Αν δεν βιάζεσαι και μπορείς να περιμένεις μερικά χρόνια, υπάρχει το GT που στην παρούσα μορφή, εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V6 Ecoboost κινητήρα 3.5 λίτρων που αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα. Βάλε μέσα την προηγμένη αεροδυναμική, τα ελαφριά υλικά, τα carbon-ceramic φρένα, την pushrod ανάρτηση και όλα τα υπόλοιπα και έχεις ένα supercar για το οποίο αξίζει να περιμένεις. Από την άλλη, αν θέλεις να πηγαίνεις γρήγορα παντού, υπάρχει και το F-150 Raptor που κινείται από παρόμοιο κινητήρα που αποδίδει 411 άλογα και 587 Nm ροπής ενώ αν θέλεις κάτι πισταδόρικο, παρουσιάστηκε και η Shelby GT350R.

Η Alfa Romeo επικεντρώθηκε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Στυλ και ουσία. Και εγένετο 4C Spider. Στο άλλο άκρο, για τον ανήσυχο οικογενειάρχη, παρουσιάστηκαν επίσης η Cadillac CTS-V με τον supercharged V8 της Corvette Z06 αλλά και το επίσης V8 –αλλά ατμοσφαιρικό- Lexus GS F. Επίσης, θα ήμουν ανόητος αν ξεχνούσα την αναβίωση του θρύλου των 90s που λέγεται Acura/Honda NSX. Άλλο ένα όχημα με twin-turbo V6 κινητήρα, αλλά αυτή τη φορά υβριδικό, αναμένεται να προκαλέσει –και πιθανώς να νικήσει- το Ευρωπαϊκό κατεστημένο όπως ακριβώς έκανε ο πρόγονος του. Αν πάλι επιθυμείς ένα όχημα-οδοστρωτήρα, τότε η Mercedes είναι αυτή που πρέπει να καλέσεις αφού μόλις παρουσιάστηκε και η Mercedes-AMG GLE63 S Coupe. Εντάξει, υπήρχαν και “παραφωνίες” τύπου Chevrolet Volt και Bolt αλλά δεν γίνεται να έχεις μία ολόκληρη έκθεση με sports cars και super cars… Μην είμαστε και πλεονέκτες.

Τι άλλο ακούσαμε και είδαμε στο Detroit; Μάθαμε από οποιονδήποτε είχε όρεξη να μιλήσει, ότι η πτώση στην τιμή του πετρελαίου δεν θα επηρεάσει τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών –λες και περιμέναμε μία βραχυπρόθεσμη εξέλιξη να επηρεάσει μακροπρόθεσμα σχέδια- και συνειδητοποιήσαμε, ίσως επειδή η έκθεση ήταν στο Detroit, πως τόσο τα SUVs όσο και τα pickups -βλ. Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept, Toyota Tacoma και Nissan Titan XD– έχουν πέραση. Τέλος, μέσα από δηλώσεις στελεχών αλλά και λαμβάνοντας έστω και από μακριά τα vibes, παρατηρήσαμε πως υπάρχει μία διάχυτη αισιοδοξία. Μία πεποίθηση ότι η αγορά ανακάμπτει. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για την Αμερικανική αγορά που όντως ανακάμπτει αν και τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό ισχύει παγκόσμια… ελέω γιορτινής ατμόσφαιρας, ας γνέψουμε καταφατικά.

Ως κερασάκι στη τούρτα, σου αφήσαμε μια mega gallery 445 φωτογραφιών, στην οποία θα δεις όλα τα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. Αγαπημένο σου;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα