Οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Για 35η χρονιά η J.D. Power and Associates ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της φετινής ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας US Vehicle Dependability Study, εκεί όπου η Lexus βρέθηκε και φέτος στη κορυφή. Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Toyota και στη τρίτη την Buick.

Τι είναι η συγκεκριμένη έρευνα;

Συνολικά στην έρευνα αξιολογούνται 184 πιθανά προβλήματα που χωρίζονται σε 9 κατηγορίες (σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κινητήρας/κιβώτιο, εξωτερικό, εσωτερικό, οθόνες/λειτουργίες/διακόπτες, οδηγική εμπειρία, θέρμανση/κλιματισμός, καθίσματα και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης).

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 30.595 αρχικοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν στη κατοχή τους 3 χρόνια. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2023 και σε αυτή αναφέρονται οι μάρκες με τα λιγότερα και τα περισσότερα προβλήματα μετά από 3 χρόνια χρήσης.

Λιγότερα προβλήματα φέτος

Ο μέσος όρος προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα φέτος είναι 190, 4 περισσότερα σε σχέση με τα 186 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα της περσινής έρευνας.

Τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ήταν και φέτος η πιο προβληματική κατηγορία με μέσο όρο 49,1 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, σχεδόν διπλάσια προβλήματα από την επόμενη υψηλότερη κατηγορία, που είναι το εξωτερικό. Μεταξύ των προβλημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay (με 6,3 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα) είναι το κορυφαίο πρόβλημα, ακολουθούμενη από την ενσωματωμένη αναγνώριση φωνής (6,1 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα).

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι πιο προβληματικά

Ο αριθμός των προβλημάτων που σχετίζονται με τις ειδοποιήσεις του συστήματος υποβοήθησης οδηγού έχει αυξηθεί, με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να είναι πιο προβληματικά από τα άλλα.

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα από τους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων. Τα αμιγώς ηλεκτρικά εμφάνισαν 256 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ακολουθούμενα από τα plug-in υβριδικά με 216 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Τα υβριδικά είχαν 191 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και τα βενζινοκίνητα 187 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Εταιρίες

Η Lexus είχε 135 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, με την Toyota να εμφανίζει 147 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και η Buick 149 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η Chevrolet και η MINI ακολουθούν με 174 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, με την Porsche να βρίσκεται στην έκτη θέση με 175 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Στη τελευταία θέση βρέθηκε και φέτος η Chrysler με 310 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ μια θέση πιο πάνω η βρέθηκε η Audi με 275 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Premium εταιρίες

Η Lexus ήταν η premium εταιρία με τα λιγότερα προβλήματα, 133 ανά 100 αυτοκίνητα, με την Porsche να ακολουθεί με 175. Στη συνέχεια συναντάμε τις BMW (190), Cadillac (196), Geneis (200), Acura (216), Mercedes-Benz (218), Infiniti (219), Volvo (245), Lincoln (251), Land Rover (268) και Audi (275).

Η περίπτωση της Tesla

Παρότι η Tesla δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της η J.D Power σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός στη συγκεκριμένη έρευνα. Η Tesla έχει 252 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Μη premium εταιρίες

Η Toyota κατέκτησε τη πρώτη θέση μεταξύ των μη πολυτελών brands με 147 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Την ακολουθούν η Buick (149), η Chevrolet (174) και η MINI (174).

Λιγότερα προβλήματα οι μη premium μάρκες

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο της φετινής έρευνας είναι το γεγονός πως οι μη premium μάρκες είναι πιο αξιόπιστες από τις premium. Οι μη premium μάρκες εμφάνισαν κατά μέσο όρο 212 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, 4 λιγότερα από τα 216 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα των premium.

Κύρια αιτία σε αυτή τη διαφορά αξιοπιστίας μεταξύ των δύο τμημάτων είναι η νέα τεχνολογία που εισάγεται στα αυτοκίνητα, με τις premium μάρκες να τοποθετούν συνήθως περισσότερη τεχνολογία στα νέα τους μοντέλα, γεγονός που αυξάνει την πολυπλοκότητα και την εγγενή πιθανότητα πρόσθετων προβλημάτων.

Λιγότερα προβλήματα τα ιαπωνικά μοντέλα

Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν τα λιγότερα προβλήματα με 189 ανά 100 αυτοκίνητα, με τα κορεατικά να ακολουθούν με 195 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Τα αμερικάνικα εμφάνισαν 214 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και τα ευρωπαϊκά 217 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η Toyota κέρδισε τα περισσότερα βραβεία

Η Toyota είδε 9 μοντέλα της, τα Lexus ES, Lexus IS, Lexus NX, Lexus RX, Toyota 4Runner, Toyota Camry, Toyota Corolla, Toyota Tacoma και Toyota Tundra να κατακτούν την κορυφή στις κατηγορίες τους, ως τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα.

Η General Motors έλαβε 4 βραβεία με τα Buick Encore, Chevrolet Equinox, Chevrolet Traverse και Chevrolet Tahoe. Η BMW πήρε 2 βραβεία με τα BMW X1 και BMW X6.

Το πιο αξιόπιστο μοντέλο

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα το πιο αξιόπιστο μοντέλο ήταν η Porsche 718.

Τα πιο αξιόπιστα σεντάν/hatchback

Compact Car: Toyota Corolla

Compact Premium Car: Lexus IS

Midsize Car: Toyota Camry

Midsize Premium Car: Lexus ES

Premium Sporty Car: Porsche 718

Τα πιο αξιόπιστα SUVs/crossovers

Compact SUV: Chevrolet Equinox

Compact Premium SUV: Lexus NX

Small SUV: Buick Encore

Small Premium SUV: BMW X1

Midsize SUV: Toyota 4Runner

Upper Midsize SUV: Chevrolet Traverse

Midsize Premium SUV: Lexus RX

Upper Midsize Premium SUV: BMW X6

Large SUV: Chevrolet Tahoe

Τα πιο αξιόπιστα pickups/van

Large Heavy Duty Pickup: Ford Super Duty

Large Light Duty Pickup: Toyota Tundra

Midsize Pickup: Toyota Tacoma

Minivan: Kia Sedona

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα