Red Bull και Verstappen στηρίζουν τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

verstappen-rosberg

Με μόλις ένα Grand Prix να είχε απομείνει, ο Lewis Hamilton γνώριζε καλά ότι δε χρειάζεται απλώς τη νίκη για να καλύψει τη διαφορά των 12 βαθμών από τον Nico Rosberg. Προκειμένου να γίνει η ανατροπή στη βαθμολογία, ήταν απαραίτητος ο τερματισμός του Γερμανού κάτω από το βάθρο, και αυτό είναι που προσπάθησε να κάνει.

Βλέποντας ότι οι Sebastian Vettel και Max Verstappen ήταν κοντά, έκοψε τον ρυθμό του, ώστε να χάσει ο Rosberg αρχικά τη δεύτερη θέση από τον Vettel και στη συνέχεια να πιεστεί από τον επιθετικό Verstappen. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, και ο ίδιος ο Hamilton δε μετανιώνει, διότι θεωρεί πως δεν έκανε κάτι λάθος.

Κατά κάποιον τρόπο, η Formula 1 έχει χωριστεί στα δύο, για το αν η τακτική του Hamilton ήταν σωστή ή όχι. Η Red Bull παίρνει θέση, με τον επί κεφαλής της ομάδας, Christian Horner, να πιστεύει ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τον 31χρονο.

horner

Ξέρουμε ότι στον Toto αρέσει να ελέγχει τα πράγματα στα paddock, κάτι που συμπεριλαμβάνει και οδηγούς άλλων ομάδων. Δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι διαφορετικό. Έτρεχαν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα των οδηγών. Υπήρχαν μόνο δύο οδηγοί σε αυτό, και οι δύο με το ίδιο μονοθέσιο. Η νίκη δε θα ήταν αρκετή για τον Lewis.

Έκανε έναν τακτικό αγώνα και δεν έκανε τίποτα βρόμικο, δεν έκανε κάτι ενάντια στους κανονισμούς. Θα ήταν άδικο να κριτικάρουμε τον Lewis για τον τρόπο που οδήγησε. Ήταν φανερό ότι ήταν η μοναδική του ευκαιρία για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Θα ήταν άδικο να του ασκήσουμε κριτική. Ήταν ανάμεσά τους. Συγχαρητήρια στον Nico, είχε μια σπουδαία σεζόν. Είναι ένας πολύ άξιος Πρωταθλητής, αλλά ήταν άδικο να πιστεύουμε ότι θα είχε διαφορετική προσέγγιση σ’ έναν αγώνα που παίζονται τόσα πολλά.

verstappen

Ίδια είναι η άποψη και του Verstappen, καθώς υποστηρίζει ότι, αν είχε βρεθεί στην ίδια θέση, θα ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο με τον Hamilton.

Νομίζω ότι ο Lewis προσπαθούσε να μας καθυστερήσει, και νομίζω ότι κι εγώ αυτό θα έκανα. Θα πρέπει να το προσπαθήσεις αυτό για να κερδίσεις το πρωτάθλημα.

ΠηγήESPN, GMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr