Ricciardo: Είμαι ο Πρωταθλητής των χωρικών

Σχετικά άρθρα

daniel-ricciardo

Με ποσοστό νίκης 86,4% στη νέα εποχή της Formula 1, ήταν αδύνατο για κάποια ομάδα να ανταγωνιστεί τη Mercedes. Η ομάδα του Brackley έχει κερδίσει τους 51 από τους 59 αγώνες, συνεπώς ήταν ο μοναδικός ανταγωνιστής για τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Συνεπώς, ο πραγματικός ανταγωνισμός μεταξύ των άλλων ομάδων είναι η δεύτερη θέση στους κατασκευαστές και η τρίτη θέση στους οδηγούς.

Μετά από μία κακή χρονιά το 2015 και το μέτριο ξεκίνημα του 2016, η Red Bull δούλεψε σκληρά και πήρε τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές, ενώ ο Daniel Ricciardo ήταν ο οδηγός που ολοκλήρωσε τη χρονιά πίσω από το δίδυμο της γερμανικής ομάδας. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Αυστραλός θεωρεί ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία, ονομάζοντας τον εαυτό του ως «Πρωταθλητή των χωρικών».

Θα πρέπει να υπάρχει ένας ξεχωριστός τίτλος στην εποχή των V6 κινητήρων, ως ο «καλύτερος από τους υπόλοιπους». Θα μπορούσα να είμαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των υπολοίπων… ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των χωρικών!

Αν δεν είχα μία νίκη, όπως αν δεν είχε συμβεί στη Μαλαισία, θα κοιτούσα πίσω και θα έλεγα «Σίγουρα, θα έπρεπε να κερδίσω αρκετές φορές φέτος». Αλλά, επειδή πήρα εκείνη τη νίκη θα πω «θα μπορούσε να ήταν καλύτερα, θα μπορούσα να είχα κερδίσει δύο ή τρεις φορές». Πήρα την pole στο Μονακό, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά και πήραμε δύο φορές τη νίκη, κάτι που είναι φοβερό.

Η βελτίωση των Αυστριακών εντός της σεζόν είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο, παίρνοντας 2 νίκες, όμως αυτό στο οποίο στέκεται ο Ricciardo είναι η pole position που κατέκτησε στο Μονακό, για την οποία προσπάθησε πολύ.

Περιμέναμε να παλεύουμε στο μέσον του grid κατά τους πρώτους αγώνες και καταφέραμε να πάρουμε μερικές τέταρτες θέσεις. Στη συνέχεια, πήγαμε τη δεύτερη θέση στην Κίνα -ήταν η τρίτη για τη σεζόν- είχαμε ένα κλατάρισμα, αλλά φαινόταν πραγματικά καλό. Ήμασταν εντάξει και κύλισε καλύτερα για ‘μάς, έτσι πραγματικά είναι cool.

Η νίκη στη Μαλαισία ήταν επική, η pole στο Μονακό ήταν η καλύτερη στιγμή μου. Προφανώς, δεν το είπα, αλλά πίεσα πολύ τον εαυτό μου για να φτάσω εκεί εκείνο το 3ήμερο και να το κάνω. Πραγματικά, πίστεψα ότι μπορούσα να το κάνω, έτσι ο γύρος αυτός ήταν μια ανακούφιση για ‘μένα, επειδή πίεσα τον εαυτό μου.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr