Το αυτόνομο Chrysler Pacifica των Google-FCA

Σχετικά άρθρα

Η συνεργασία της Google με την FCA αποκτά καρπούς και έτσι η Waymo, η νέα εταιρία της Google, παρουσίασε το αυτόνομο Chrysler Pacifica Hybrid. Το αυτοκίνητο διαθέτει το πιο πρόσφατο hardware και software που έχει αναπτύξει η Google στον τομέα των αυτόνομων μοντέλων, φέροντας ανανεωμένους αισθητήρες και νέο υπολογιστή, έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να κινηθεί εντελώς αυτόνομα.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, με την FCA να κατασκευάζει 100 υβριδικά Chrysler Pacifica, με την Google να τοποθετήσει σε αυτά τους αισθητήρες και τους υπολογιστές που θα τα επιτρέπουν να κινούνται αυτόνομα. Η παραγωγή των αυτόνομων Chrysler Pacifica ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και σύντομα, μέσα στο 2017, θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ.

Η Waymo δεν είναι μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά όπως δήλωσε ο CEO της, John Krafcik, αποστολή της είναι η συνεργασία με άλλους κατασκευαστές ώστε αυτοί να κατασκευάσουν αυτοκίνητα που θα φέρουν την τεχνολογία της. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Google μαζί με την FCA εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια car-sharing υπηρεσία που θα ανταγωνίζεται εταιρίες όπως η Uber και η Lyft, έχοντας στον στόλο της αυτόνομα υβριδικά Chrysler Pacifica.

Παρόμοια car-sharing υπηρεσία, όχι με αυτόνομα μοντέλα, εξετάζουν να δημιουργήσουν από κοινού και η Daimler με την BMW, συγχωνεύοντας τις υπηρεσίες Car2Go και DriveNow. Η πρώτη διαθέτει σήμερα περισσότερα από 14.000 οχήματα παγκοσμίως, με το DriveNow να έχει 5.390 οχήματα στην Ευρώπη. Η Mercedes πάντως αυτόν τον μήνα, ξεκινά μια νέα P2P car-sharing υπηρεσία στη Γερμανία, την Croove. Η υπηρεσία δίνει την δυνατότητα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Mercedes να μπορούν να “νοικιάσουν” το αυτοκίνητο τους σε τρίτους, μέσω μιας εφαρμογής για iOS. Τα αυτοκίνητα που μπορούν να συμμετέχουν στην υπηρεσία δεν πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 15 ετών, ενώ πρέπει να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση.

Την ασφάλισή τους, την έχει αναλάβει η Allianz, με τους ανθρώπους που νοικιάζουν τα αυτοκίνητα να υποχρεώνονται να τα επιστρέψουν στα καθορισμένα σημεία παράδοσης. Αρχικά η υπηρεσία θα προσφέρεται μόνο στο Μόναχο, με την γερμανική εταιρία να επιθυμεί να επεκταθεί τόσο σε άλλες γερμανικές πόλεις, όσο και σε άλλες χώρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...