Η BMW μας εξέπληξε όλους όταν παρουσίασε το X6. Η αλήθεια είναι, πώς δεν ταιριάζει σε κάποια κατηγορία, ούτε καθαρόαιμο SUV είναι αλλά ούτε και Coupe. Το X6 είναι κάπου στη μέση αυτών των 2, αταίριαστων φαινομενικά, κατηγοριών.

Μέχρι στιγμής, ήταν το μόνο αυτοκίνητο σε αυτή την νέα κατηγορία.. Η Citroen όμως, φαίνεται να έχει άλλη άποψη. Πήρε λοιπόν την συνταγή του X6, πρόσθεσε ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα, εντυπωσιακό design και βγήκε το Hypnos.. Οκ, δεν τα πήγε καλά με το όνομα, αλλά αν μη τι άλλο, το αυτοκίνητο μόνο ύπνο δεν προκαλεί.

Το φουτουριστικό design, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, είναι εκπληκτικό και δείχνει πώς θα είναι τα αυτοκίνητα σε μερικά χρόνια.. Βέβαια, το πιο εντυπωσιακό στο αυτοκίνητο δεν είναι ο σχεδιασμός του, αλλά το σύστημα HYmotion4.

Οι μπροστά τροχοί τροφοδοτούνται από έναν diesel κινητήρα 2000 κυβικών και απόδοσης 200 ίππων που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 6 σχέσεων. Όι πίσω τροχοί, κινούνται αποκλειστικά μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 50 ίππων και 20 κιλών ροπής. Έτσι, η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι της τάξης των 4.5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, όσο δηλαδή καταναλώνει και ένα… Toyota Aygo!

Δυστυχώς το Hypnos δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή, τουλάχιστον σύντομα, αλλά το σύστημα HYmotion4 θα αρχίσουμε να το βλέπουμε από το 2011 στα μεσσαία και μεγάλα αυτοκίνητα του Group PSA Peugeot Citroen.