διοδια

Βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μην πληρώνετε τα διόδια της Εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Έτσι και αλλιώς ο δρόμος δεν πληρεί ούτε ένα ευρωπαϊκό στάνταρ αυτοκινητόδρομου οπότε θα πληρώνεις για να μπαίνεις στο ρίσκο να σκοτωθείς; Ο νομάρχης Αχαΐας προτρέπει τον κόσμο να μην πληρώνει και είναι το πιο σωστό. Ξεκινήστε από σήμερα να μην πληρώνετε αφού έχετε το δικαίωμα. Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτόν τον δρόμο. Οι ξένοι δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληρεί καμία προδιαγραφή για εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνον όσοι τρώνε κουτόχορτο πληρώνουν για να σκοτωθούν τόνισε φανερά αγανακτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουν ανέφερε ο νομάρχης. Αναλυτικά πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα όταν φτάνετε στα διόδια.

 • Σταματάτε στο Γκισέ των διοδίων.
 • Αναφέρεται στον υπάλληλο πολύ ευγενικά ότι “Σαν Ευρωπαίος πολίτης αρνούμαι να πληρώσω γι’ αυτό δρόμο διόδια.”
 • Ο αριθμός κυκλοφορίας μου είναι ο τάδε.
 • Γεια σας. Και απομακρυνόμαστε από το Γκισέ

Αρνούμαστε να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχειό. Αν θέλουν ας μας βρουν από το αρ. Κυκλοφορίας. Άλλωστε είναι μια ιδιωτική εταιρία. Ο υπάλληλος θα σας ενημερώσει ότι πρέπει να έρθει ο υπεύθυνος για να συμπληρώσετε ένα έντυπο.Αρνούμαστε (πάντα ευγενικά) να μιλήσουμε με κανέναν και να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο εκτός από τον αρ. Κυκλοφορίας. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ.

Συμβουλή : Μην ανοίγετε κανένα διάλογο. Δώστε τον αρ. Κυκλοφορίας και φύγετε. Απλά.

[via: news24gr]

 • BAGGELISROUK@YAHOO.GR

  Νωρίς κατάλαβαν οι υπεύθυνοι οτι αυτος ο δρόμος δεν πληρη τα στάνταρ του αυτοκινητοδρόμου. Με μια λωριδα κυκλοφορίας ανα κατεύθυνση και φορτηγά , λεωφορεία να κανουν προσπεράσεις μιας και οι οδηγοί ξέρουν τη διαδρομή και να εισαι αναγκασμένος να μπαίνεις στην λωρίδα εκτακτου ανάγκης γιατι αυτη τη στιγμή τέτοια είναι. Αν δεν κανείς στην άκρη θα υπάρξη ατύχημα. Η μόνη ευθύνη στις πολιτίας ειναι να τοποθετήση μερικές κιτρινες πινακίδες που σε προειδοποιούν οτι στα επόμενα 3 χλμ γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα, φανταστείται κράτος που η μόνη του ευθύνη ειναι η προειδοποίηση και οχι η πρόληψη.
  Σε αυτον τον δρόμο λοιπον η μονη αστυνομικη δυναμή που ειδα ήταν ενα περιπολικό στα διοδια του Ριου. ΕΛΕΟΣ. Τι να τους κάνω σε αυτο το σημείο να μου πουν συγχαρητίρια που επιβίωσα μετά απο 1 , 40 ωρας ταξιδεύοντας στον κυνδινό……

  • Βαγγέλη να πω ότι έχεις άδικο; Δεν έχεις!

   Σημειωτέον, τα διόδια τα πλήρωσες εσύ;

 • BAGGELISROUK@YAHOO.GR

  Ναι τα πλήρωνα αλλα σημερα που θα ανεβώ αθήνα δεν θα πληρώσω.
  Με δεδομένο οτι ειμαι καταχυρωμένος απο το ευρωπαικό δικαστήριο.
  Παντως δεν ειναι η πρώτη φορα που γίνετε αυτο. Κατα καιρούς πολίτες απο την πάτρα κανουν κατάλυψη στα διόδια και αφηνουν να περνουν ελεύθερα τα οχήματα. Τελευταία φορα που θυμάμαι ηταν ιούνιο.

  • έχω να περάσω πάρα πολλά χρόνια από το συγκεκριμένο κομμάτι αλλα δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα! Κρίμα πάντως…

 • Και εμείς τόσα χρόνια δίνουμε τον οβολό μας σαυτόν τον δρόμο καρμανιόλα… Αν είναι δυνατόν… Πότε θα φτιαχτεί ο καινούργιος αυτοκνητόδρομος άραγε?

  • ξέρει κανείς εάν τουλάχιστον έχει σχεδιαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος;

 • funster

  Εχουν αρχισει τα διαδικαστικα απ’οσο ξερω για την Ιονια Οδο!
  Επισης οι ταμπελες ειναι πρωτοβουλια καποιου ιδρυματος, οποτε μιλαμε για ιδιωτικη πρωτοβουλια-κινηση και οχι κρατικη…

 • Ναι για την Ιονία έχει παραδωθεί μάλιστα ένα μικρό κομμάτι (20km) έξω από το Αγρίνιο… Η Κορίνθου-Πατρών να δούμε πότε…