Η πολυαναμενόμενη μετακίνηση του Kimi Raikkonen στο WRC είναι πλέον γεγονός καθώς η Citroen ανακοίνωσε τη συμμετοχή του με την ομάδα της Citroen στο πρωτάθλημα του 2010. Ο Φιλανδός, πρώην οδηγός της Ferrari στη Formula 1, θα ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τη νέα σεζόν (εκτός από τον αγώνα της Νέας Ζηλανδίας) με την ομάδα της Citroen Junior Team και ομόσταβλο τον Sebastien Ogier, ενώ θα έχει την πλήρη στήριξη της Red Bull.

Ο Raikkonen ήταν ικανοποιημένος από την εξέλιξη στο θέμα του και τόνισε πως η πρώτη του σεζόν στο WRC θα γίνει με το καλύτερο αυτοκίνητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.

Το συμβόλαιό του είναι διάρκειας ενός χρόνου: “Για την ώρα έχουμε ένα χρόνο συμβόλαιο και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Ανυπομονώ να δοκιμάσω το αυτοκίνητο και να ξεκινήσω το πρώτο μου Ράλι”.

Ο Olivier Quesnel, αφεντικό της Citroen, συμπλήρωσε: “Η δέσμευση και η ενέργεια της Red Bull ταιριάζουν απόλυτα στη Citroen και στη δίψα της για νίκη. Θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στον Sebastien και τον Dani για να υπερασπιστούν τους τίτλους το 2010 και επίσης θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον Sebastien Ogier, ο οποίος έδειξε εξαιρετικές δυνατότητες φέτος. Τέλος, με μεγάλη ευχαρίστηση καλωσορίζουμε τον Kimi Raikkonen στην ομάδα μας. Είμαστε υπερήφανοι που επέλεξε τη Citroen. Με αυτή την προσθήκη στο ρόστερ μας, ελπίζουμε να ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας τις επόμενες εβδομάδες”.

Ο Kimi Raikkonen θα πάρει μέρος στους 12 από τους 13 αγώνες του WRC, καθώς η Citroen δεν θα πάρει μέρος στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας.

Δελτίο Τύπου

[via: MSFREE | Photo Copyright: REUTERS/Lehtikuva/Roni Rekomaa]