Η Ferrari αλλάζει το κόκκινο σε πράσινο. Υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Τα υβριδικά έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της αυτοκίνησης. Απόδειξη; Κατάφεραν και “γκρέμισαν” το τελευταίο προπύργειο, αυτό των supercars. Η Ferrari παρουσίασε στη Γενεύη την 599 HY-KERS Concept με τον πρόεδρο της Luca di Montezemolo, να δηλώνει στη συνέντευξη τύπου ότι η Scuderia σκοπεύει να παράγει υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια.

Ο ισχυρός άνδρας της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είπε συγκεκριμένα:“Αυτό είναι το πρώτο βήμα ενός μακροχρόνιου προγραμματισμού 3-4 χρόνων ώστε η Ferrari να μπορεί να προσφέρει υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της. Σε 3 χρόνια θέλουμε να περιορίσουμε τις εκπομπές CO2 κατά 35%. Αυτός είναι ο στόχος μας” συμπλήρωσε ο Montezemolo.

Το 599 HY-KERS Concept εφοδιάζεται με έναν V12 βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 74kW (100 ίππων). Ο ηλεκτροκινητήρας ζυγίζει 40 κιλά και εκτός από ενέργεια ελέγχει ηλεκτρονικά το αυτοκίνητο ώστε να το ισορροπεί στις οριζόντιες και κάθετες μετατοπίσεις. Οι μπαταρίες του είναι ιόντων λιθίου συνολικού βάρους 60 κιλών και βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Ferrari το 599 HY-KERS Concept μπορεί να κινηθεί για μερικά χιλιόμετρα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη δανεισμένο από την Formula1. Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS το οποίο φορτίζει τις μπαταρίες κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.

[Πηγή: Autonews (Sub. Req)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα