“Στην κυκλοφορία παραδίδονται τα Τέμπη για αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η αφορμή δόθηκε με τη μετακίνηση των φιλάθλων του ΑΡΗ για τον τελικό κυπέλλου, αλλά από ότι φαίνεται η άδεια για κυκλοφορία των οχημάτων επεκτάθηκε.

Έτσι, από αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, με εναλλακτική κίνηση των οχημάτων ανά κατεύθυνση θα δοθεί στη κυκλοφορία η μια λωρίδα στη κοιλάδα των Τεμπών, και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η μία λωρίδα θα ανοίξει αύριο από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου και θα κινούνται σε αυτή τα οχήματα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, η κυκλοφορία θα διακοπεί για μισή ώρα και στη συνεχεία θα ανοίξει ξανά και πάλι από τις 9 πμ μέχρι και τις 6.30 μμ στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα ακολουθήσει απαγόρευση της κυκλοφορίας για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 7 μμ μέχρι και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στις 2 μμ θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 2.30 μμ μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.”

[Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ]

 • jimm

  ωραιοι ειναι αυτοι………..αποφασιστε ρε μαστορες τι εχετε σκοπο να κανετε, μια πασχα- μια φιλαθλοι μας ζαλισατε, ανοιξτε το δρομο.

 • johnnyxp64

  καλα τι βλακιες ειναι αυτες?

  θα καθομαι να περημενω να ανοιξει το ενα ρευμα, μετα να ξανακλεισει οτι να ναι!!!

  • Δεν νομίζω να γίνεται έτσι. Όταν κλείνει ένας δρόμος η κίνηση θα γίνεται πάλι από τους παράπλευρους δρόμους

   Δες τι ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας,

   α. Από ώρα 20:00΄ της Παρασκευής 23-04-2010 έως 08:30 ώρα του Σαββάτου 24-04-2010 προς Θεσσαλονίκη.
   β. Από ώρα 09:00 του Σαββάτου 24-04-2010 έως 18:30 ώρα του Σαββάτου 24-04-2010 προς Αθήνα.
   γ. Από ώρα 19:00 του Σαββάτου 24-04-2010 έως 14:00 ώρα της Κυριακής 25-04-2010 προς Θεσσαλονίκη.
   δ. Από ώρα 14:30 της Κυριακής 25-04-2010 έως 06:00 ώρα της Δευτέρας 26-04-2010 προς Αθήνα.
   Τα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, για την περίπτωση της παραγράφου β, θα κινηθούν από ώρα 11:00 του Σαββάτου 24-04-2010 έως 18:30 ώρα του Σαββάτου 24-04-2010.
   Σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, αυτή θα διεξάγεται υπό τις κείμενες διατάξεις που αφορούν την κυκλοφορία τους από τις εθνικές οδούς,
   Κατά τη διάρκεια της εκάστοτε μονοδρόμησης, η κυκλοφορία των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα θα διεξάγεται, ως ακολούθως:

   Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

   (1). Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία , θα εκτρέπονται:
   α. Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων –Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
   β . Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.
   (2). Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

   Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

   (1). Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
   (α). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
   (β). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης –Γρεβενών –Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
   (2). Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5, τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς ΄Αγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
   (3). Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται Α/Κ Κορίνου και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης μας, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Α/Κ Κορίνου, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
   (4). Εξαιρούνται απ’ τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής, απ’ την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του Ανατολικού άξονα(παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και κατοίκων των Δήμων Κάτω Ολύμπου & Ευρυμενών :
   (α). Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων, και
   (β). Φορτηγά , για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα(λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).
   Eπίσης από την Α.Δ. Λάρισας επιτρέπεται η ελεγχόμενη διέλευση συγκεκριμένου αριθμού λεωφορείων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήτοι από ώρα 08:00΄ έως 20:00΄ [επιπλέον αυτών που ήδη αναφέρονται στην παράγρ. 4-(4)(α), του τοπικού ΚΤΕΛ Λάρισας], στην διαδρομή του Ανατολικού Άξονα: Α/Κ Βόλου (Π.Α.Θ.Ε). – Ι/Κ Πλατύκαμπος – Αγιά – Αγιόκαμπος – Στόμιο – γέφυρα Ραψάνης (Π.Α.Θ.Ε.).

   Οπως διευκρινίζεται, αριθμός των διερχομένων ως ανωτέρω λεωφορείων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 ημερησίως και προς τις δύο κατευθύνσεις.

   Επισημαίνεται ακόμη πως επειδή, σύμφωνα με την ως άνω στ΄ μελέτη του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., «…διέλευση πάνω από τριάντα λεωφορείων ημερησίως και στις δύο κατευθύνσεις, θέτει σε κίνδυνο την όλη επιχείρηση…», τυχόν παραβίαση της συγκεκριμένης ρύθμισης εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Υ.Σ., θα υποχρεώσει την Α.Δ. σε ανάκληση της απόφασης για το άνοιγμα του δρόμου.

   Με μέριμνα του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, η ρύθμιση των δρομολογίων από τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, θα πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να μην προκύπτει σε καμία περίπτωση, συνάντηση δύο αντίθετα κινούμενων λεωφορείων καθ’ όλη τη διαδρομή, λόγω των δυσχερών τμημάτων αυτής και να μην δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες.

   Ενδιάμεσα, κατάλληλοι χώροι που θα επιλεγούν για την ολιγόλεπτη στάση των λεωφορείων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα διευκολύνουν την κίνηση των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, με τη βοήθεια και των τροχονόμων, ώστε να μην σχηματίζεται ουρά, με συνέπεια την προσπάθεια προσπέρασης των λεωφορείων και πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων.

   Από μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και στην Υλίκη

   Εξάλλου, από σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου έως την Παρασκευή 21 Μαΐου η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στην περιοχή της Υλίκης, θα διεξάγεται, λόγω εργασιών, από μία μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση.