Από τον προσεχή Ιούλιο θα ξεκινήσει η καταβολή διοδίων στην Εγνατία οδό με κόστος €2.8 (€0.03/χλμ). Ο πρώτος σταθμός που θα τεθεί σε λειτουργία είναι αυτός των Μαλγάρων ο οποίος αναβαθμίζεται, ενώ τον Αύγουστο θα τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός στον Πολύμυλο. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρέππα, υπουργό Υποδομών, στο υπόλοιπο κομμάτι της Εγνατίας από το 2011 θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα της βινιέτας στο οποίο ο καθένας μέσω κινητού τηλεφώνου ή Internet ή από σταθερά σημεία πώλησης θα μπορεί να προμηθεύεται το απαραίτητο “εισητήριο” το οποίο θα επικυρώνεται από κάμερες που θα καταγράφουν τον αριθμό πινακίδας των αυτοκινήτων.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι το 2013 όλα τα διόδια θα γίνουν ηλεκτρονικά με τον παραπάνω τρόπο λειτουργίας. Οι παραβάτες θα ελέγχονται από ειδικούς δορυφορικούς καταγραφείς που θα εντοπίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.

 • Yiannis K

  Συγνώμη αλλά τι θέλει να πει ο ποιητής με τους “ειδικούς δορυφορικούς καταγραφείς”?

  • Αυτό ανακοίνωσε ο Ρέππας αυτό έγραψα. :) Τώρα πως θα δουλέψει αυτό το σύστημα δεν το γνωρίζω

  • Yiannis K

   Μα ρε Ρέππα για να καταγράφονται στοιχεία διαδρομής ενός οχήματος μέσω δορυφόρου πρέπει τα οχήματα να έχουν δέκτη.. Και η Εγνατία Οδός ΑΕ θα πρέπει να έχει δορυφόρο για δική της αποκλειστική χρήση και στραμμένο στην Βόρεια Ελλάδα.

   Συμπέρασμα? Παπαρολογίες.. Με κάμερες θα γίνεται η δουλειά – όπως φυσικά στις περισσότερες χώρες πλέον.

 • Panos

  Ε ρε προϊόντα που θα βγουν για το πως κρύβεις τις πινακίδες να μην φαίνονται… Ήδη υπάρχουν πολλά, αλλά θα γίνει της Πόπης.

  • χαχαχαχα! Μετά τα διάφανα films και sprey θα βγάλουν και νέο προϊόν που να μην μπορεί να διαβάζει ο δορυφόρος τις πινακίδες

   Αλήθεια, εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού;

 • Darth Phaethon

  Ενώ το σύστημα που ακολουθούν οι Ιταλοί είναι αδύνατον να εφαρμοστεί…..

  Είναι πολύ δύσκολο να παίρνεις απόκομμα στο σημείο που μπαίνεις στην εθνική οδό και να πληρώνεις στο σημείο που βγαίνεις….

  • Μπα… Αυτά τα κάνουν μόνο κάποιες χώρες που δεν έχουν δορυφορική υποστήριξη και τον Jack Norris…..

   Αμάν, μια ζωή. Δεν φτάνει που δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι λογικό, δεν αντιγράφουν και τις πετυχημένες λύσεις που έχουν ακολουθήσει άλλοι στο εξωτερικό

 • Kostas

  Να φάνε σκατά που θα πληρώνουμε στους νταβάδες αυτής της χώρας για να μεταβούμε από το σημείο Α στο σημείο Β της (ξεπουλημένης πια) πατρίδας μας.

 • αλεξανδρος σιδηροπουλος

  ειμαι ο Αλεξανδρο σιδηροπουλο,,,,μενω σε ενα χωριο της Θεσσαλονικης,,,,μια φορα την εβδομαδα δουλεβω,,,στην Θεσσαλονικη,,,,τελος παντων,,,ειναι πολλη καλο που εχουμαι εναν ωραιω δρομο για να παμε θεσσαλονικη,,,τωρα που χτιζονται στην Νυμφοπετρα τα διοδια,,και με αφτες τις παραλογες τιμες βενζινης,,,,θα αναγκαστω να πηγαινω απτον παλιο δρομμο,,,,,,,,μην ξεχναμε στον παλιο δρομο σκωτοθηκαν παραα πολλα παλικαρια,στο παρελθον,,,,

  αφτο που θελω να πω ειναι,,,οτι μας οδηγουν στον Θανατο,,,,αφτοι ΟΙ δηθεν εξυπνοι,,,,που αποφασισαν να βαλουν στην νυμφοπετρα διοδια…..

  • τι να πεις αλέξανδρε…. δίκιο έχεις