Όπως ξέρεις από 1η Ιουλίου έχει μπει στην ζωή μας ο αυξημένος ΦΠΑ όπου εκτός των άλλων έκανε τα ακριβά διόδια ακόμη ακριβότερα. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι στην συνέχεια σου παραθέτω όλες τιμές των διοδίων ώστε να μην είσαι απροετοίμαστος σε κάποιο ταξίδι σου και πάθεις εμφραγμα από τις αυξημένες τιμές.

Τα ακριβότερα διόδια συναντά κανείς στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου όπου αυξήθηκαν κατά €0.20 για τα Ι. Χ και πλέον η κάθε διέλευση κοστίζει €12.20 ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων οι αυξήσεις ποικίλλουν, από μηδενικές έως €0.70. Θετικό είναι ότι το αντίτιμο για τις μηχανές παρέμεινε το ίδιο.

Στην Αττική Οδό τα διόδια αυξήθηκαν κατά €0.10 για τα Ι. Χ. και τις μοτοσικλέτες (€2.80 και €1.40 αντίστοιχα) και €0.30 – €0.40 για τα φορτηγά και λεοφωρία.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας (Μεταμόρφωση – Σκάρφεια) οι τιμές διέλευσης των Ι. Χ. σε δύο σταθμούς αυξήθηκαν κατά €0.05 (διόδια Θήβας €2.35 και Τραγάνας €2.25) ενώ στις Αφίδνες οι τιμές των διοδίων παρέμειναν σταθερές.

Στην Εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης (Μαλιακός – Κλειδί) η τιμή των διοδίων για τα Ι. Χ. ανέρχεται πλέον στα €2.40 στην Πελασγία, €2.80 στο Μοσχοχώρι, €1 στο Μακρυχώρι, €2.20 στον Πυργετό και €2.90 στη Λεπτοκαρυά.

Στην Εθνική οδό Ελευσίνας – Πάτρας οι τιμές για τα Ι. Χ. και τις μοτοσικλέτες παρέμειναν σταθερές (€2.90 και €2 αντίστοιχα), ενώ για τις υπόλοιπες δύο κατηγορίες οχημάτων αυξήθηκαν κατά €0.10.

Στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης η τιμή για τα Ι. Χ. αυξήθηκε 10 λεπτά στον σταθμό Νεστάνης (€1.40) ενώ σταθερή παρέμεινε στο Σπαθοβούνι (€1.40).

Άντε εις υγείαν και περαστικά μας…