Και με την σφραγίδα της Ferrari πλέον, η 458 Italia έχει κατασκευαστικό λάθος. Το ότι περισσότερα από 10 αυτοκίνητα σε όλο το κόσμο πήραν φωτιά εντελώς ξαφνικά δεν ήταν τυχαίο και έτσι εκεί στην Maranello αποφάσισαν να βάλουν τα πράγματα κάτω και να βρούνε τι φταίει και προκαλούνται οι φωτιές.

Το πρόβλημα τελικά εντοπίστηκε στην μονωτική κόλλα που έχει χρησιμοποιήσει η Ferrari στην προστατευτική ασπίδα των πίσω θόλων, η οποία είναι αρκετά ελαστική και μετά από έκθεση της στις υψηλές θερμοκρασίες που παράγει ο V8 κινητήρας, έρχεται σε επαφή με μέρος της εξάτμισης και έτσι ξεκινά η φωτιά.

Το πρόγραμμα ανάκλησης αφορά 1.248 Ferrari 458 Italia που έχουν κατασκευαστεί μέχρι στιγμής όπου αφού αφαιρεθεί η κόλλα θα αντικατασταθεί από βίδες. Φυσικά οι άτυχοι ιδιοκτήτες που κάηκαν τα αυτοκίνητα τους από τον παραπάνω λόγο θα πάρουν καινούργιο αυτοκίνητο από την Ferrari, αφού η Ιταλική φίρμα θα τους το αντικαταστήσει δωρεάν.  Αναρωτιέσαι πόσο θα στοιχίσει το πρόγραμμα ανάκλησης; “Μόλις” 212 εκατομμύρια ευρώ.

[Πηγή: swns.com]