Νέα Chevrolet Cruze Hatchback και Aveo στο Παρίσι [w/video]

Σχετικά άρθρα

Εκτός από το ανανεωμένο Captiva, η Chevrolet θα φέρει στο Παρίσι τα νέα Cruze Hatchback και Aveo. Η φήμη ότι η Chevrolet ετοίμαζε Hatchback έκδοση του Cruze υπήρχε εδώ και καιρό, και οι Αμερικάνοι της GM αποφάσισαν ότι στο Παρίσι ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή να παρουσιάσουν το 5-πορτο αυτοκίνητο. Αν και το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην πόλη του φωτός, είναι Show Car, η έκδοση παραγωγής δεν θα διαφέρει κατά πολύ από αυτό […]

Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από την sport-coupe σχεδίαση του και διαθέτει σασί τεχνολογίας BFI (body-frame integral system) το οποίο προσφέρει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 400 λίτρα ενώ αυτός αυξάνεται κατά πολύ όταν αναδιπλωθούν τα πίσω διαιρούμενα (60/40) καθίσματα. Το αυτοκίνητο θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2011.

Εκτός του Cruze Hatchback, στο Παρίσι θα παρουσιαστεί και το νέο Aveo. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης, είναι φανερό ότι έχει βασιστεί σχεδιαστικά στο Aveo RS Concept, και διαθέτει επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρα, χρωμιομένα διακοσμητικά και κρυφές χειρολαβές για τις πίσω πόρτες. Το εσωτερικό του είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας χάρη στο νέο μακρύτερο και φαρδύτερο σασί ενώ ο πίνακας οργάνων έχει παρόμοια σχεδίαση με πίνακα οργάνων μοτοσυκλέτας, μια ιδέα που την πρωτοείδαμε στο Spark.

Κάτω από καπό, θα υπάρχουν 4 βενζινοκινητήρες, ένας 1200cc σε δύο εκδόσεις, 70 ίππων και 86 ίππων, ένας 1400cc 100 ίππων καθώς και ένας 1600αρης 115 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ένας 1300αρης διαθέσιμος και αυτός σε δύο εκδόσεις, 75 και 95 ίππων αντίστοιχα, με σύστημα start/stop. Η κίνηση θα μεταφέρεται στον εμπρός άξονα είτε μέσω χειροκίνητων κιβωτίων 5 ή 6 σχέσεων είτε μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου αποκλειστικά στις εκδόσεις με τον 1400αρη και τον 1600αρη βενζινοκινητήρα.

Όπως και το Cruze Hatchback, έτσι και το νέο Aveo διαθέτει νέο σασί τεχνολογίας BFI (body-frame integral system), το οποίο έχει την μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία στην κατηγορία του. Για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ενεργητική ασφάλεια, η Chevrolet τοποθέτησε στον στάνταρ εξοπλισμό ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι, ESP και ABS.

Το αυτοκίνητο θα βγει στην παραγωγή το επόμενη καλοκαίρι τόσο σε hatchback όσο και σε sedan έκδοση. Video, φωτογραφίες και δελτίο τύπου και από τα δύο μοντέλα στη συνέχεια.

Chevrolet Cruze Hatchback

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=bCGiPcz4qNM

Chevrolet Aveo 2011

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=vAQpUUfak3s

[Πηγή: Chevrolet]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...