Aφιέρωμα: Mικρά και οικονομικά αυτοκίνητα – Toyota Aygo

Σχετικά άρθρα


Στο τέταρτο μέρος του αφιερώματος θα αναλύσουμε το Τoyota Aygo. Τα κριτήρια σε αυτό το αφιέρωμα είναι απλά: μικρό ποσό για την αγορά τους, κινητήρας χαμηλού κυβισμού, ασφάλεια, άνεση και κόστος συντήρησης.

Ένα πραγματικά οικονομικό αυτοκίνητο. Η έκδοση που θα αναλυθεί είναι η “Plus Red”, με τιμή €10.950 (όταν η βασική έκδοση ξεκινά από τα €8.220), σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της Toyota.

Ο κινητήρας είναι 998 κυβικών απόδοσης 68 ίππων τεχνολογίας Euro 5 (τον ίδιο χρησιμοποιεί και το Toyota iQ, Citroen C1 και Peugeot 107) με τον αστικό κύκλο κατανάλωσης να ανέρχεται στα 5,5 λίτρα ενώ ο μικτός στα 4.6 λίτρα και έχει εκπομπές ρύπων 126 γρ/χλμ CO2 . Το ντεπόζιτο του χωράει 35 λίτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μηχανικό 5-τάχυτο σύνολο είναι ελαφρώς πιο οικονομικό απο το αυτόματο. Το αμάξι παράγεται σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις. Έχει επίδοση 0-100 σε 14.2″ , τελική 157 χλμ/ώρα και βάρος 890 κιλά.

Όσον αφορά την ασφάλεια του αυτοκινήτου έχει ABS & EBD, Αερόσακους SRS οδηγού – συνοδηγού, Πλευρικούς αερόσακους και Σύστημα τοποθέτησης παιδικού καθίσματος ISOFIX. Crash test απο το Euro NCAP, δε ν βρήκα για το Aygo, γι’αυτό παραθέτω το τεστ drive του Top Gear και το crash test του Citroen C1.

Να σημειωθεί ότι το Toyota Aygo, το Citroen C1 και το Peugeot 107 παρασκευάζονται από κοινού, χρησιμοποιούν το ίδιο πάτωμα, κινητήρα, και έχουν και πάρα πολλά άλλα κοινά χαρακτηριστικά.

http://www.youtube.com/watch?v=USKxRI8o21s

Όσον αφορά την άνεση, η συγκεκριμένη έκδοση είναι πλήρης

  • Υδραυλικό τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση
  • Τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος
  • Τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων με δερμάτινη επένδυση
  • Air condition
  • Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.

Το κόστος συντήρησης του για 15.000 χλμ υπολογίζεται περίπου

  • Ετήσια ασφάλεια: €454 (από τον δεύτερο χρόνο και μετά)
  • Τέλη κυκλοφορίας €120 και
  • Βενζίνη €795, όταν η αυτονομία με ένα ντεπόζιτο φτάνει στα 650 χλμ.

Η Toyota για την απόκτησή του παρέχει

  • Δωρεάν ασφάλεια για ένα έτος
  • Δωρεάν συντήρηση για 3 χρόνια ή 45.000 χλμ
  • 0% προκαταβολή με προνομιακό επιτόκιο 7.2% (+0.6% εισφορά) και αποπληρωμή σε 12-84 ισόποσες δόσεις.


#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr