Επιβεβαιώθηκαν οι ημερομηνίες δοκιμών του 2011

Σχετικά άρθρα

Οι ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δοκιμών εξέλιξης της νέας χρονιάς. Τελικά, δεν θα έχουμε δοκιμές στο Portimao της Πορτογαλίας. Το τελευταίο και πολύ σημαντικό 4ήμερο δοκιμών εξέλιξης είναι στο Bahrain, εκεί που θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της νέας χρονιάς, μία εβδομάδα ακριβώς μετά το επίσημο τέλος των δοκιμών όλου του 2011.

4 μέρες δοκιμών εξέλιξης θα διεξαχθούν και το 2010, με τους νέους όμως οδηγούς να βρίσκονται στο cockpit των μονοθεσίων. Τις πρώτες 2 μέρες θα είναι η τελευταία φορά που τα μονοθέσια θα φοράν ελαστικά της Bridgestone. Τις άλλες 2 μέρες θα είναι η πρώτη φορά που οι ομάδες θα πάρουν τα πρώτα – πολύ σημαντικά δεδομένα για τα νέα ελαστικά της Pirelli. Οι τελευταίες δοκιμές του 2010 θα γίνουν στην πίστα του Abu Dhabi, εκεί όπου λογικά θα έχουμε την ανάδειξη του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δοκιμών:

Πίστα Ημερομηνίες Σημειώσεις
Yas Marina, Abu Dhabi 16-17 Νοεμβρίου 2010 Test νέων οδηγών
Yas Marina, Abu Dhabi 19-20 Νοεμβρίου 2010 Test ελαστικών Pirelli
Circuit de Valencia Ricardo Tormo, Spain 1-3 Φεβρουαρίου 2011
Jerez, Spain 10-13 Φεβρουαρίου 2011
Circuit de Catalunya, Spain 18-21 Φεβρουαρίου 2011
Bahrain International Circuit, Bahrain 3-6 Μαρτίου 2011

Υπενθυμίζουμε πως από το 2009 οι δοκιμές εξέλιξης εντός της αγωνιστικής περιόδου απαγορεύονται. Έτσι οι ομάδες έχουν στην διάθεσή τους μόνο 15 μέρες δοκιμών, μέσα στις οποίες αρχικά θα πρέπει να δουν αν δουλεύουν σωστά τα νέα τους μονοθέσια και αν είναι αξιόπιστα, και στη συνέχεια θα φέρουν βελτιώσεις, ώστε αυτά να γίνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα ενόψει του πρώτου αγώνα και της νέας αγωνιστικής περιόδου γενικότερα.

[Πηγή: f1fanatic | Photo copyright: REUTERS/Marcelo del Pozo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...