H Pirelli πιέζει για πιο επιθετική επιλογή ελαστικών

Σχετικά άρθρα

Η Pirelli θέλει να προχωρήσει σε μία αναθεώρηση της, κακά τα ψέματα, εξαιρετικά συντηρητικής προσέγγισης που είχε αναπτύξει η Bridgestone όλα αυτά τα χρόνια. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει και την συνεργασία των ομάδων. Ο Motorsport chief της Pirelli, Paul Hembery ήταν στο Βραζιλιάνικο Gran Prix το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μίλησε στο Autosport για αυτό. Αναλυτικά ανέφερε:

Θα θέλαμε να έχουμε μία πιο επιθετική προσέγγιση. Σαφώς εργαζόμαστε με ομάδες του GP2 και της F1 και είπανε ότι θα θέλανε από εμάς μία πιο επιθετική προσέγγιση.

Θα ήταν καλύτερα, από την οπτική του κατασκευαστή ελαστικών, να είχαμε μία πιο συντηρητική προσέγγιση ώστε ο κόσμος να μην μιλάει για την πτώση στην απόδοση των ελαστικών. Αλλά από την αγωνιστική σκοπιά και για το θέαμα πιθανότατα θα θέλαμε και οι δύο γόμες των ελαστικών να παρουσιάζουν φθορά γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα είναι να έχουμε μία επιθετική και μία σταθερή επιλογή, που σημαίνει ότι όλοι καταλήγουν με την ίδια στρατηγική.

Και συνέχισε

Αν έχεις δύο διαθέσιμες γόμες που είναι και οι δύο επιθετικές τότε οι ομάδες και οι οδηγοί θα είναι αναγκασμένοι να σκεφτούν το πότε και το πώς θα τις χρησιμοποιήσουν. Αυτό προφανώς συνέβη στον Καναδά.

Αλλά οι οδηγοί και κάποιες από τις ομάδες θα πρέπει να πειστούν γι’ αυτό γιατί δεν έχει νόημα να το κάνουμε αν ο οδηγός βγαίνει μετά και λέει ότι τα λάστιχα είναι χάλια. Μετά απλά θα γυρίσουμε πίσω και θα του δώσουμε ένα λάστιχο που παραμένει το ίδιο για 50 γύρους, κάτι που μπορούμε να κάνουμε.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Pirelli ήδη πιέζει τις ομάδες προς αυτόν τον στόχο, ο Hembery απάντησε:

Αυτό θα γίνει γύρω στον Φεβρουάριο. Θα δούμε που είμαστε και πόσο οι ομάδες θα θέλουν κάτι τέτοιο. Είμαστε στα χέρια τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε το θέαμα γιατί η F1 είναι ψυχαγωγία και συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να παίξουμε έναν ρόλο σε αυτό.

Επίσης ο Hembery ανέφερε ότι είναι ενθουσιασμένος με τα πρώτα test που έχουν γίνει και ότι περιμένει να αναπτύξουν περεταίρω τα ελαστικά και κατά την διάρκεια της Season του 2011. Τέλος, είπε δύο λόγια για την τακτική της Pirelli:

Θα τρέχουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης το 2011, πιθανότατα με την Toyota, στο οποίο θα κοιτάμε για νέες τεχνολογίες, επιδόσεις και πρωτοποριακά υλικά. Κάποια από αυτά μπορεί να ενσωματωθούν στην F1 ενώ κάποια άλλα μπορεί να τα κρατήσουμε για γνώση και τεχνογνωσία.

Για να κλείσουμε να αναφέρουμε ότι οι ομάδες θα πάρουν μία πρώτη γεύση από τα Pirelli κατά τη διάρκεια ενός διήμερου test στο Abu Dhabi προς το τέλος του μήνα ενώ το τελευταίο αποκλειστικό για την Pirelli test θα γίνει στο Bahrain στα μέσα του Δεκεμβρίου πριν αρχίσει η περίοδος δοκιμών για τις ομάδες.

[Πηγή: autosport.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...