Με όλα αυτά που συνέβαιναν στην SEMA φέτος, ήταν λογικό να “χάσουμε” μερικά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η Mustang που βλέπετε. Είναι το προϊόν της συνεργασίας της Shelby American με την Nelson Racing Engines, ονομάζεται GT500 Code Red και υπόσχεται να βάλει φωτιά στο δρόμο. Το αμάξωμα είναι ίδιο ακριβώς, με εξαίρεση το καπό που φιλοξενεί μερικούς αεραγωγούς ακόμα, και οι αλλαγές έχουν περιοριστεί στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και κυρίως όπως είναι εύκολο να φανταστείτε, στον κινητήρα.

Ο κυλινδρισμός αυτού έχει παραμείνει ανέπαφος οπότε μιλάμε για τον ίδιο V8 των 5.4 λίτρων που κινεί και τις υπόλοιπες GT500 με “ορισμένες” αλλαγές στα δομικά μέρη για να αυξηθεί η αξιοπιστία. Υπεύθυνα για την εξωφρενική δύναμη είναι δύο turbo από την Turbonetics η μέγιστη πίεση των οποίων περιορίζεται σε μόλις 1.5 bar για χρήση δρόμου, o κινητήρας μπορεί να σηκώσει κι άλλη πίεση. Το διαφορετικό σε αυτή την κατασκευή είναι το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου.

Η Nelson Racing Engines αποφάσισε να κάνει κάτι πρωτοποριακό. Έτσι διατήρησε το εργοστασιακό ρεζερβουάρ και σύστημα τροφοδοσίας και το πλαισίωσε με ένα επιπλέον σύστημα με ξεχωριστό ρεζερβουάρ για αγωνιστική βενζίνη. Δύο ρεζερβουάρ, δύο γραμμές τροφοδοσίας, 16 μπεκ ψεκασμού κ.ο.κ. και ο κινητήρας επιλέγει το καύσιμο ή το μείγμα καυσίμων ανάλογα με την πίεση υπερπλήρωσης, αυτόματα. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον βελτιωτή καθώς μιλάμε για 1100 άλογα περίπου με κανονική βενζίνη και έως και 1400 με αγωνιστική. Επίσης το ηλεκτρονικό boost controller είναι υπεύθυνο για τον ορισμό της μέγιστης πίεσης ανά ταχύτητα, ποιο το νόημα να βγάζεις άλογα αν δεν μπορείς να τα περάσεις στο δρόμο;

Ακόμα και έτσι όμως αυτή η Shelby σπινιάρει τα ελαστικά της μέχρι και με την τρίτη σχέση στο κιβώτιο και 110 χλμ/ώρα! Τέλος, το αυτοκίνητο διαθέτει big brake kit της Baer με διάμετρο εμπρός δίσκων 14 ίντσες, ρυθμιζόμενη ανάρτηση από την Eibach, ενισχυμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και roll cage. Η τιμή αυτού, αν τελικά προσφέρεται από την Shelby, 100.000 δολάρια μη συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου!

[Πηγή: Nelson Racing Engines, Shelby]