Briatore: Η στρατηγική κόστισε τον τίτλο στον Alonso

Σχετικά άρθρα

Ο Flavio Briatore σχολιάζει τα γεγονότα της Formula 1 για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά αναφέρεται στο GP του Abu Dhabi και φυσικά στη λάθος στρατηγική της ομάδας της Ferrari. Πιστεύει πως η λάθος απόφαση κόστισε στον Ισπανό τον τίτλο.

Η ιταλική ομάδα ξέρει πολύ καλά ότι ήταν μια εντελώς λανθασμένη απόφαση, αφού παρασύρθηκε από την απόφαση της Red Bull να καλέσει τον Webber για αλλαγή ελαστικών.

“Για τον Fernando θα μπορούσε να είναι ένας πολύ διαφορετικός αγώνας” είπε ο manager του Ισπανού στην εφημερίδα La Repubblica. “Δεν θα έπρεπε να σκεφτούν τον Webber, γιατί ο Fernando ήταν γρήγορος”, πρόσθεσε ο Ιταλός, ο οποίος είναι manager και τον Webber.

Πως έκανε η Ferrari ένα τόσο μεγάλο λάθος; “Δύσκολο να πω” απάντησε ο Briatore. “Ίσως να παρερμηνεύθηκε όταν ο Webber χτύπησε στον τοίχο. Ο Mark δεν έκανε pit stop επειδή ήταν προγραμματισμένο, αλλά επειδή χτύπησε στον τοίχο με τον πίσω δεξί τροχό του.”

Ο Briatore αρνήθηκε να πει ότι ο Alonso θα ήταν σήμερα πρωτοπόρος αν κάθονταν αυτός στο pitwall Ferrari. “Μετά από τον αγώνα όλοι είναι σοφοί. Η ημέρα πριν και κατα τη διάρκεια του αγώνα είναι οι πιο δύσκολες, γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα σε δευτερόλεπτα και υπάρχει κίνδυνος για ένα λάθος.”

Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στη χάραξη της πίστας του Abu Dhabi, που δεν επέτρεψε στον Alonso να περάσει στον Petrov. “Είναι σκάνδαλο ότι η πίστα δεν επιτρέπει τα προσπεράσματα”, είπε. “Το Monaco είναι αρκετά δίκαιο, αλλά το Abu Dhabi είναι στη μέση της ερήμου και θα μπορούσε εύκολα να έχει σωστές ευθείες και στροφές. Λυπάμαι για τον Fernando, είναι καταπληκτικός οδηγός, ο οποίος έκανε μια λαμπρή σεζόν”

Ο Briatore δεν αναφέρθηκε καθόλου στις έντονες διαμαρτυρίες του Ισπανού προς τον Petrov. Δεν τον συμφέρει βλέπετε…

[Πηγη: motorsport | Photo copyright: REUTERS/Luca Bruno /Pool]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα