Αναβιώσεων συνέχεια λοιπόν και η Opel είναι το επόμενο “θύμα” αυτής της μόδας. Με τους ανθρώπους της Ford να επαναφέρουν το όνομα Capri ως την coupe εκδοχή του Focus, οι Γερμανοί απαντούν: Coupe εσείς; Coupe και εμείς!

Ο προϊστάμενος της GM Ευρώπης Nick Reilly είπε: “Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε ένα, οπότε θα έχουμε ένα” αναφερόμενος στην ύπαρξη ενός τρίθυρου coupe στην γκάμα της Opel. Παρότι ακόμα δεν υπάρχει πρωτότυπο, ο Reilly έδειξε στο Gran Turismo Concept Coupe που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη το 2007 και αργότερα έγινε το Opel Insignia ως το σχήμα στο οποίο στοχεύουν. Εκείνο το πρωτότυπο (GTC Concept, της φωτογραφίας) εφοδιαζόταν με τον 2.8 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V6 ωστόσο όταν βγει στην παραγωγή το νέο Calibra αναμένεται να διαθέτει και μικρότερους σε κυβισμό και κυρίως υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες με στόχο τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό μεταξύ δύναμης και οικονομίας.

Παράλληλα με αυτές τις δηλώσεις, ο Reilly ανακοίνωσε την πρόθεση της Opel να χρησιμοποιήσει το όνομα Ampera ως sub-brand και να επεκτείνει την γκάμα των υβριδικών της με ένα μικρότερο αλλά και ένα μεγαλύτερο (από το Ampera) όχημα. Το κινητήριο σύνολο θα παραμείνει το ίδιο και τα επερχόμενα μοντέλα θα βασίζονται στην δεύτερη έκδοση του Chevrolet Volt που θα βγει στην παραγωγή το 2013 (στην Αμερική) αλλά η είδηση είναι ότι ελπίζουν ο διάδοχος του Ampera να είναι σαφώς φθηνότερος καθώς προσδοκούν σε μείωση της τάξης του 50% στο κόστος των ηλεκτρικών του αυτοκινήτου (γεννήτρια, μπαταρίες κ.α.)

[Πηγή: Αutoexpress]