Ενθουσιαμένος ο Dean Smith μετά από τη δοκιμή του με την McLaren

Σχετικά άρθρα

Ο Dean Smith, ήταν πραγματικά πολύ τυχερός, αφού δοκίμασε ένα μονοθέσιο της Formula 1, και πιο συγκεκριμένα την MP4-23 του Lewis Hamilton, με την οποία ο Βρετανός κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2008.

Ο 22χρονος κέρδισε πέρυσι το βραβείο McLaren Autosport BRDC, και δηλώνει ότι είναι πολύ πεινασμένος και πως θα κάνει ότι μπορεί για να γίνει οδηγός Formula 1.

Ο Smith οδήγησε την MP4-23 στο βρεγμένο Silverstone κάνοντας 6 γύρους. Ο πρωταθλητής της Formula Renault UK το 2009, βελτιωνόταν σε κάθε του γύρο. Επίσης, είχε άνεση με το μονοθέσιο και εντυπωσιάστηκε από τα πολύ δυνατά φρένα και από τον τρόπο που έστριβε στις στροφές.

“Η οδήγηση ενός μονοθεσίου Formula 1 είναι κάτι που ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή και τελικά το έκανα χάρη στη Vodafone McLaren Mercedes και το βραβείο McLaren Autosport BRDC. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.”, είπε ο Smith. “Όταν πήγα στην πίστα για πρώτη φορά είχε πολύ νερό, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα και ήμουν άνετος με το μονοθέσιο. Χτύπησα 185 μίλια/ώρα (περίπου 298 Km/h), στο τέλος της μεγάλης ευθείας, αλλά δεν αισθάνεσαι κάτι τόσο διαφορετικό. Η McLaren Mercedes είναι σίγουρα τρομερή. Αισθάνομαι πραγματικά προνομιούχος που οδήγησα αυτό το αυτοκίνητο. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την δουλειά που έκανα και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Ευχαριστώ και πάλι όλους όσους με έφεραν εδώ.”

Ο Smith τώρα, έχοντας την εμπειρία ενός μονοθεσίου F1, προσπαθεί να δουλέψει σκληρά για να εξασφαλίσει στήριξη της F1 στο GP3 για την επόμενη σεζόν.

“Δεν ήταν ποτέ μυστικό. Πάντα προσπαθώ να βρω χρήματα για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν έχω ιδέα για το που θα είμαι το 2011. Στην ιδανική περίπτωση θέλω να είμαι στο GP3 για μια ώθηση για το GP2. Πάντα έχουμε να κάνουμε πράγματα ακόμα και με μικρό προϋπολογισμό, και έχουμε μεγάλη επιτυχία, αφού κερδίσαμε τη Formula BMW UK το 2005, τη Formula Renault UK το 2009 και το βραβείο McLaren Autosport.”

Λέτε ο Smith να γίνει κάποτε οδηγός Formula 1; Ηλικιακά πάντως είναι λίγο μεγάλος. Ο Hamilton στην ηλικία του ήταν ήδη στην Formula 1. Αλλά μπορεί να τα καταφέρει… Που ξέρετε…

[Πηγή: madeinmotorsport | Photo Copyright: wikipedia]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα