Νίκη των Piquet στο σκάνδαλο Crashgate

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Formula 1, ήταν το Crash Gate το οποίο έλαβε χώρα στον αγώνα της Σιγκαπούρης το 2008, όταν ο οδηγός της Renault, Nelson Piquet Junior έπεσε στον τοίχο για να βοηθήσει τον Fernando Alonso να πάρει τη νίκη, αφού ο Ισπανός μόλις είχε ολοκληρώσει τον δικό του ανεφοδιασμό.

Πέρυσι ο Nelson Piquet βγήκε και είπε ότι το ατύχημα ήταν “στημένο”, και ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες εναντίον της Renault. Η Renault όμως από την πλευρά της έλεγε πως αυτά που ισχυρίζονται πατέρας και γιος ήταν αναληθή και ψευδή, και ότι προσπαθούν να εκβιάσουν την ομάδα.

Ωστόσο, αποδείχθηκε πως η γαλλική ομάδα ήταν ένοχη, και σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι αυτά που είπε για τον Nelson Piquet και τον Nelson Piquet Junior ήταν “εντελώς αναληθή και αβάσιμα”.

Ο Dominic Crossley, δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε:

Σήμερα η Renault Formula One Team ζήτησε συγνώμη από τους 2 πελάτες μου και οδηγούς αγώνων, Nelson και Nelsinho Piquet. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη και όχι το τέλος του μεγάλου ταξιδιού που κάνουν και οι 2 για να διορθώσουν πολλά από τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο έτος. Η Renault F1 συμπεριφέρθηκε κάκιστα και στους 2 όταν αυτοί τόλμησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο. Ο Nelsinho είχε κακοποιηθεί τρομερά σε όλη τη σύντομη καριέρα του. Είναι μια προσωπική δικαίωση για τους πελάτες μου, που δεν το έβαλαν κάτω παρά τις επιθέσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουν.

Εκτός από τη δικαίωση πατέρας και γιος θα κερδίσουν και ένα “σημαντικό ποσό για τις ζημιές που υπέστησαν”.

[Πηγή: gpupdate | Photo copyright: John Harrelson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα